Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Slijedi li poslije godišnjih odmora u Neumu novi talas zaraze?

Slijedi li poslije godišnjih odmora u Neumu novi talas zaraze?

Očigledno nepridržavanje bilo kakvih mjera u Neumu, veliki broj ljudi na jednom mjestu i rast zaraženih u BiH, bude sumnju da će po povratku sa godišnjih odmora pandemija u BiH dobiti novi zamah. Da li će se to desiti, vidjet ćemo ubrzo. U svakom slučaju, situacija nije nimalo jednostavna.
Nakon bajramskih praznika u BiH pandemija je eksplodirala u našoj zemlji. Posebno je to vidljivo u Sarajevu, gdje se broj zaraženih jedva smanjuje, ali ne prestaju razlozi za zabrinutost. Odgovorni ne poduzimaju efikasne mjere na sprečavanju širenja korona virusa, u BiH naši građani iz inozemstva (gdje žive) ulaze bez karantina i neometano mogu širiti zarazu ukoliko su već inficirani.
Nakon neumskih godišnjih odmora, za očekivati je novi talas zarze. Inspekcije u Neumu, blago rečeno, ne rade ništa. Turisti se ponašaju potpuno slobodno, bez ograničenja u cilju sprečavanja širenja zaraze. Da li će to izazvati negativne posljedice, teško je reči, ali je logično očekivati novi talas epidemije. Za to vrijeme, odgovorni su na godišnjim odmorima, poput besprizorne Aide Pilav, šefice Kriznog štava KS, koja u jeku pandemije odlazi u Tursku, brčkati se u moru. Očekujemo novi talas zarze, ali bi krajnje vrijeme bilo da ovakvi(e) kao Pilav budu za sva vremena i sa svih mjesta smijenjeni.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money