Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Koga laže Tužilaštvo KS: umjesto organiziranog kriminala, Tužilaštvo se bavi policajcima kokošarima!

Koga laže Tužilaštvo KS: umjesto organiziranog kriminala, Tužilaštvo se bavi policajcima kokošarima!

Hapšenja policajaca u KS, posebno onih saobraćajnih, hit tema su ovih dana u režimskim bh medijima. Ta hapšenja su zasjenila sve ružne stvari koje se dešavaju u vezi sa pandemijom, ona su u drugi plan stavila katastrofalan zdravstveni i sistem visokog obrazovanja, nerad Vlade KS… Sve je palo u zaborav nakon hapšenja policajaca koji su od građana uzimali sitni novac da im ne bi pisali visoke saobraćajne kazne.
Pitamo se: nije li akcija hapšenja policajaca-kokošara u stvari manevar Tužilaštva KS kako bi se u javnosti stvorio dojam da ova institucija nešto radi. Podsjetimo se, to je institucija koja do danas nije riješila slučajeve ubojstva dva sarajevska policajca, ubojstvo Dženana Memića, kriminal Muharema Avdispahića, kriminal u zdravstvenom sistemu KS, suspektne smrti Envera Ređića, Alise Mahmutović i Dubravka Lovrenovića … Sve to nije riješilo Tužilaštvo KS, ali je pohvatalo policijske kokošare! I o tome pišu mediji iz sve snage!
Naravno da je važno očistiti policijske redove i konačno stati u kraj korupciji u policiji. Ali ovaj slučaj kojim se bavi Tužilaštvo KS, smiješna je stvar u odnosu na ubojstvo dva policajca ili Dženana Memića! U tim predmetima, vjerovatno, ne samo da se radi o ubojstvima, nego i o korupciji visokog ranga. Zašto to ne istražuje Tužilaštvo KS i zašto do danas nije izašlo sa rezultatima istrage? Nisu li hapšenja policijskih kokošara paravan za zataškavanje istraga u kojima bi morali biti obuhvaćeni mnogo moćniji likovi od saobraćajnih policajaca?

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …