Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Spašavaj se ko može Mustafa Cerić govori o “probosankoj politici“

Spašavaj se ko može Mustafa Cerić govori o “probosankoj politici“

Kad god može i gdje god može Mustafa Cerić se oglasi u javnosti. Nema veze što nikoga ne zanimaju njegovi stavovi, nema veze što su ti stavovi uvijek zaogrnuti srednjevijekovnim shvatanjima, ovaj kvaziintelektualac i samoproglašeni reformator bosanskog (u ovom slučaju čitaj bošnjačkog) jezika, jedva čeka da se oglasi u povodi bilo čega.
Ovoga puta je povodom izbora u Srebrenici i Mostaru Cerić tematizirao “probosansku politiku“, sakrivajući da je sve u svojoj karijeri, počev od suradnje sa KOS-om, učinio protivno bosanskoj tradiciji, protivno “probosanskoj politici“ i podržavao neke od deklariranih antibosanskih političkih sluga! Bez ikakve važnosti je to što trabunja Mustafa Cerić, ali je važno znati da je on posljednji čija riječ ima važnost kada se radi o bilo čemu “probosanskom“!
I konačno, kao dopuna komentaru na Cerićeva besmislena i slabo inteligentna javljanja. Očekujemo da će i sada, nakon što se oglasio poznati hrvatski ekstremista Tvrtko Milović, Mustafa Cerić stati u njegovu odbranu, kao što je svojevremeno branio Miloviću mili bračni par Vlaisavljević. Umjesto toga, javnosti bi, vjerovatno, bilo mnogo interesantnije da bivši reis objasni vezu “visočkih piramida“ i “visočkog lobija“, kojem i sam pripada. Javnosti bi, vjerovatno, bila posebno interesantna finansijska povezanost ova dva šizofrena fenomena.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …