Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Neko bi morao odgovarati za novozaražene u posljednjih mjesec dana!

Neko bi morao odgovarati za novozaražene u posljednjih mjesec dana!

Pandemija se širi, vlasti i “krizni štabovi“ ne poduzimaju ništa efikasno! To je rezime epidemiološkog stanja u BiH. Likovi poput Damira Marjanovića pandemiju koriste za medijske promocije i bogaćenje, a građani se bore sa zarazom. Tako izgleda situacija u BiH. Za ovu situaciju niko ne odgovara!
A neko bi zaista morao odgovarati za eksploziju pandemije u BiH. Građani naše zemlje mogu ulaziti i izlaziti iz BiH kako žele, bez mjera zaštite, bez karantina, bez testova … Rezultat je ono što imamo. Vjerske svetkovine su na prvom mjestu, niko ih ne zabranjuje, a klaster u Neumu će tek pokazati rezultate i uticaj na širenje zaraze. Za to vrijeme odgovorni u Sarajevu ljetuju u Turskoj, ne poduzimaju ništa i jedino što rade kopiraju mjere koje poduzima Srbija.
Na tom putu kopiranja srbijanskih mjera, “parizer-ministar“ Anis Krivić se sprema ukinuti online nastavu i u jeku pandemije, suprotno zdravom razumu, učenike vratiti u školske klupe. Naravno, možemo očekivati dalji porast broja zaraženih! I niko ne odgovara za takvo stanje! Nije li krajnje vrijeme da se traži odgovornost onih koji su plaćeni da poduzimaju efikasne mjere, a oni rade u korist kladionica, ugostitelja i hotelijera, ugrožavajući zdravlje građana. Pandemija koronavirusa neće biti zaustavljena bez rigoroznih mjera, a zemlje poput BiH, u kojima zdravstveni sistem ne funkcionira i u kojima građane liječe “ako Bog da“ ljekari poput čuvenog direktora sarajevske hitne pomoći Zalihića, u takvim uvjetima se moraju sresti i sa povećanim brojem smrtnih slučajeva. Ne svjedočimo li tome svaki dan?! Neko bi, zaista, mora odgovorati za nikakve mjere i dopuštanje širenja pandemije!

About Ekran

Check Also

memic slucaj

Udruženje Dženan Memić traži smjenu Tegeltije i cijelog VSTV!

Udruženje “Dženan Memić” u ponedjeljak, 30. novembra 2020. godine, u 12 sati predat će zahtjev …

Powered by keepvid themefull earn money