Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kauzalna neznalica Nerzuk Ćurak

Kauzalna neznalica Nerzuk Ćurak

Ima osoba koje imaju bolesnu potrebu i nužnu obavezu da se pojavlju na medijima. Obično takve osobe svojim pojavljivanjem samo zagađuju javni prostor. Neupitno i dokazano jedna od takvi osoba je Nerzuk Ćurak.
Univerzitetski profesor, koji je to postao od neke vrste diplomiranog stručnjaka ONO i DSZ, neznalica multidisciplinarnih opsega i osoba koja o svemu zna sve prije nego je i pitate, bila je gost, koga drugog, nego N1, televizije koja promovira paraobavještajce i neznalice svih profila. Ćurak je ponovio svoje uobičajene izlive neznanja i ograničenosti, ali u jednom momentu je, nastojeći biti pametniji od svoje gluposti, izvalio da je kauzalna pojava (ili tako nešto) da demokracija nema rezultata.
Ništa to ne bi bilo čudno ni problematično da je, recimo, na taj način situaciju u svijetu promovirao poznata neznalica Srđan Puhalo, ili slični miljenici paraobavještajne televizije N1. Ali, kada o tome na taj  način govori univerzitetski profesor, on samo pokazuje svoje ekstremno neznanje. Siroti Ćurak ne zna da je u znanosti “princip kauzaliteta“  kao dominantan i neupitan način spoznaje napušten još krajem osamnaestog stoljeća i da govoriti u kategorijama kauzaliteta znači biti ekstremna neznalica. Nije ga o tome obavijestio njegov uzor Ugo Vlaisavljević, koji je jednako istaknut u neznanju kao i Ćurak. Koliko je Ćurak hrabar, pokazuje činjenica i da on, kao osoba koja niti govori niti čita barem jedan svjetski jezik, nema poteškoće da govori o  međunarodnoj politici i situaciji u svijetu. Za Ćurka nije problem govoriti o nečemu o čemu izvorno ne može pročitati ništa. Baš kao što mu nije problem mlatiti nebuloze o traženju istine i sličnim pitanjima koje ovaj kvaziintelektualac plitkog uma otkriva kao svoju novu epohalnu spoznaju.
Kada neko govori o “kauzalitetu“ kao načinu objašnjenja međunarodnih odnosa u okolnostima u kojim ne poznaje niti jedan strani jezik, onda je kao izmišljen za N1. A kada je taj neko Nerzuk Ćurak, autor najglupljeg naslova knjige u historiji BiH (Filozofija zagrljaja), onda ne samo da se radi o podobnmoj osobi za gostovanje u ovoj paraobavještajnoj televiziji, nego je u pitanju i “doajen javne scene u BiH“! Naravno, taj doajen je tačno takav kakva je i javna scena –  nikakav!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …