Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ekran.ba saznaje: sukobi u SDA su inicirani Zvizdićevom nezajažljivošću

Ekran.ba saznaje: sukobi u SDA su inicirani Zvizdićevom nezajažljivošću

Od izvora iz vrha SDA, portal Ekran.ba saznaje da su sve žešći sukobi unutar SDA izazvani nezajažljivom potrebom Denisa Zvizdića da bude predsjednik SDA. Takvu potrebu on je bio spreman privremeno zadovoljiti samo pozicijom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Budući da od toga nema ništa, kao i da on i Čampare nisu uspjeli ovladati KO SDA Sarajevo, krenuli su u konačni obračun sa Bakirom Izetbegovićem.
Naravno, predsjednik SDA je sve samo ne naivan i nespreman za ovakvu vrstu borbi. Sve je izvjesnije da će upravo zbog ovih sukoba Vlada KS pasti već u oktobru. Međutim, takvo posrtanje SDA nije od pretjerane štete. Izetbegović će vrlo promišljeno prepustiti Kanton Sarajevo Narodu i pravdi i njihovim partnerima, ostavljajući im bezbroj problema koje ove stranke sasvim sigurno ne mogu riješiti. Rušenje Vlade KS bit će i konačno raskrinkavanje Zvizdićevog, nazovimo ga “hercegovačkog/gatačkog lobija“ u SDA. Oni će definitivno ostati bez podrške u stranci i jedino što će im preostati je pridruživanje nekoj od već postojećih stranaka (u opciji je bio već propali GS).
Bakir Izetbegović je ponovo pokazao izuzetnu vještinu da naizgled vrlo problematične situacije rješava u svoju korist. Ovoga puta on će se riješiti i posljednje ozbiljne oponentske frakcije sa kojom nije mogao postići dogovor. Čini se vrlo mudrim prije izbora raščistiti vlastite redove i za dvije godine na izbore izaći sa nekim novim sastavom SDA. Ostaje još jedan, najveći i nesavladivi problem – politička platforma! Taj problem teško da može biti riješen.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money