Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Budimo realni – Čamparina ostavka nema nikakvog značaja!

Budimo realni – Čamparina ostavka nema nikakvog značaja!

Režimski mediji koji nisu skloni oligarhiji Izetbegović, nakon ostavke Aljoše Čampare na pozicije u stranci, raspisali su se i razgalamili o posljedicama ovog čina. Portal Ekran.ba iz dobro obaviještenih krugova bliskih vrhu SDA saznaje da ova ostavka nema nikakvog značaja.
Naime, jedino što Čampara može, to je rušenje Vlade KS, koje u ovom momentu odgovara SDA. Sve drugo je samo mlataranje po zraku, kojim Čampara pokušava stvoriti neku dramatičnu situaciju koja nije ništa drugo do stvaranje magle. Kako saznaje portal Ekran.ba, Čamparina ostavka je bila očekivana i nikakve posljedice neće proizvesti, izuzev po vječitog SDA uhljeba Aljošu Čamparu. Prema prvim informacijama, čak se ni Denis Zvizdić nije oglasio povodom ovog Čamparinog poteza.
Oglasio se jedino Šemsudin Mehmedović, koji je u ime “tešanjskog lobija“ podržao Čamparu. Međutim, ova podrška nema nikakvog većeg značaja, budući da je i tzv. “tešanjski lobi“ već odavno marginaliziran u SDA, izuzimajući ZDK. Zato Mehmedovićeva podrška dolazi kao pucanj u zrak onih koji su nezadovoljni, a ne znaju u šta bi pucali i pogodili. Možemo zaključiti: Bakir Izetbegović je odnio značajnu pobjedu nad posljednjim uporištem onih koji mu nisu ni do članaka! Naravno, to ne znači da je politika Izetbegovića nešto što je dobro za BiH, ali je svakako u kontekstu SDA nacionalističke koncepcije neuporedivo bolja od onoga što nude poltroni i manipulanti poput Čampara, Zvizdića i Mehmedovića.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money