Home / VIJESTI / REGION / Ko je desničar: Milanović ili Hasanbegović

Ko je desničar: Milanović ili Hasanbegović

Izjava Zlatka Hasanbegovića, hrvatskog političara “desne orijentacije“, porazna je po Zorana Milanovića i stavila ga je na mjesto koje mu pripada – mjesto Tuđmanovog ljevičara. Hasanbegović je jednostavno i precizno Dodikovu posjetu ocijenio kao dio strategija puta do Velike Srbije, u kojoj, očigledno, igra i hrvatski socijaldemokrata i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. Hasanbegović je time pokazao da je, u svakom slučaju, manje desničar od Milanovića, koji je samo kozmetički ljevičar i stvarni sluga političkog nasljeđa Franje Tuđmana.
Nevjerovatno je da Zoran Milanović pravi sve greške koje je pravio i dok je bio premijer Hrvatske. To ga svrstava ne samo u ergelu tuđmanovskih političkih grla, nego ozbiljno dovodi u pitanju i njegovu inteligenciju. Dodvoravanje HDZ-u i potpuno služenje Tuđmanovoj poitici u pogledu BiH, Milanovića svrstava u korpus desničara i političara koji svojim postupcima pokazuju nedostatak inteligencije. Uostalom, to će se, zasigurno, vidjeti već na idućim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …