Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Diletantizam bh vlastodržaca

Diletantizam bh vlastodržaca

Sastanak Čovića i Dodika kod Aleksandra Vučića u Beogradu, nesumnjivo je jedan u nizu pokazatelja spremnosti susjednih vladajućih političkih elita da ponovo ugroze integritet i državnost Bosne i Hercegovine. Takvo djelovanje, sada je očito i planiranje nasrtaja na jednu državu, u svakoj normalnoj situaciji bi proizvelo određene odbrambene mjere. U BiH, međutim, to se ne dešava.
Umjesto efikasnih političkih poteza, BiH vlast odgovara raznim diletantskim istupima svojih smiješnih plaćenika, poput Jasmina Ahića, koji teško da bilo šta o bilo čemu mogu reči, a da to ne zna svaki prosječno informiran građanin. Očigledno je da institucije BiH nemaju intelektualne i političke kapacitete da odgovore na očigledno pripremanje nove agresije na našu zemlju. Teško je povjerovati da je tako očajna situacija u našim državnim organima samo zbog neznanja. Prije će biti da i trećoj nacionalističkoj opciji (SDA) odgovara ovakav razvoj situacije i da zato kao svoj odgovor nude diletante poput Ahića i drugih univerzalnih neznalica.
Očiglednije je nego ikad da BiH treba ozbiljnu i jaku građansku opciju, kao jedini snažan odgovor na nasrtaje susjeda. Jednako je očigledno da ni SDP ni NS nemaju taj kapacitet. Nije li stoga krajnje vrijeme da se stvori jedan građanski front koji će biti smjeren na opsežnu reformu prvo bh društva, a potom i države, koja će rezultirati normalnim životom i konačnom pobjedom modernih vrijednosti nad nacionalističkim primitivizmom?

About Ekran

Check Also

Konakovic

Uprkos ogromnoj medijskoj podršci NiP ne prelazi 13% glasova!

Posljednjih mjeseci je Narod i pravda, uglavnom preko svog predsjednika Elmedina Dine Konakovića, zaista bila …

Powered by keepvid themefull earn money