Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konaković najavljuje novu Vladu KS!

Konaković najavljuje novu Vladu KS!

Pritisnut nepovoljnim procjenama za predstojeće izbore, Elmedin Dino Konaković se pojavio na paraobavještajnoj televiziji N1, koja redovito podržava sve one koji djeluju u pravcu razbijanja BiH i sluđivanja javnosti. Tom prilikom Konaković je najavio formiranje nove Vlade KS i to neupitno bez SBB i DF. Ništa novo, portal Ekran.ba je već objavio informaciju da je jedino Konaković potpuno zagrizao u uspostavljenje nove vlasti. Bez obzira na njegove najave, nova Vlada KS još uvijek nije sigurna.
Interesantno je, međutim, da uprkos cijeloj medijskoj kampanji koju provode paraobavještajni mediji u korist Konakovića, NiP prema novim istraživanjima ne prelazi 12% naklonosti birača. Svakako, to nije malo, ali je daleko ispod Konakovićevih apetita. Prema ovim informacijama, izlaznost građana na izbore bi mogla biti izuzetno mala, tako da bi NiP, kao i partnerske stranke Konakovićevog tabora, mogao ostati na istim ili čak slabijim izbornim rezultatima u novenbru. Ipak, prepustimo glasačima da kažu svoje u novembru, tada će sve biti jasno.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …