Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Igre oko nove Vlade KS

Igre oko nove Vlade KS

Da nova Vlada KS nije potpuno izvijesna, pokazuju i informacije kako u SDP nisu baš svi za ulazak u vlast navrat-na-nos sa čuvenim Elmedinom Dinom Konakovićem. Prema informacijama do kojih smo došli od izvora iz vrha SDP BiH, kantonalna zastupnica Segmedina Srna-Bajramović nije za ulazak u vlast na način kako se to sada radi. Naš izvor navodi da je rušenje Nenadićeve vlade od strane SDP isključivo odluka Nermina Nikšića. Međutim, kako sada stvari stoje, ta odluka je sve bliže preispitivanju i od samog predsjednika SDP.
Sve više postaje jasno da je rušenje sadašnje vlasti nošeno gorljivom željom Konakovića da se obračuna sa oligarhijom Izetbegović. Za Konakovića nije bitno šta će se uraditi nakon što padne sadašnja vlast, nego je u njegovom fokusu isključivo svojevrsna osveta Izetbegovićima. Zato je za njega imperativ rušenje Vlade KS i uspostavljanje novog sistema u kojem bi se mogao obračunati sa samovoljom Sebije Izetbegović, ali i drugih oponenata u SDA.
Takvi motivi i “grlom u jagode“ uspostavljanje vlasti, postaju prepoznati u SDP kao moguće velika predizborna greška. Suviše je problema, a premalo vremena za njihovo rješavanje, jer je do kraja tekućeg mandata vlasti ostalo manje od dvije godine. U takvim  relacijama je mnogo bolje ostati u opoziciji i napadati katastrofalnu vlast, nego preuzeti njihove reške i nastojati ih ispravljati u “sudijskom vremenu“. Zato ostaje da se vidi kako će se stvario sa sadašnjom Vladom KS okončati. Pitanje je samo da li će gorljiva želja čuvenog Elmedina Dine Konakovića biti jača od zdravog razuma njegovih partnera.

About Ekran

Check Also

forto

Bezgranična nesposobnost Fortine vlade: obustavljeno revakcinisanje!

Revakcinisanja neće biti do daljnjeg! Odnosno, do dolaska vakcina, a kada će vakcine doći, nije …

Powered by keepvid themefull earn money