Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Izetbegović više nema šta reći!

Izetbegović više nema šta reći!

Onoliko koliko je uspješan i umiješan u unutarstranačkim nadmudrivanjima i podmetanjima, Bakir Izetbegović je još više bijedan i nesposoban u vođenju međunarodne politike. To je dokazao odlazeći u Zagreb na razgovore sa Plenkovićem, kada je ponizio institucije države i pokazao da nije u stanju biti ništa više od plemenskog poglavice. Sada je to ponovio, reagirajući na sastanak Vučića, Dodika i Čovića u Beogradu (na kojem je nedostajao samo Radončić). Umjesto državničkog stava, Izetbegović je iskazao spremnost da u svojstvu plemenskog poglavice ode i u Beograd. Umjesto konkretnih analitičkih uvida, Izetbegović je javnosti ponudio optužbe kojim za neuspjeh “bošnjačke politike“ optužuje sve one koji nisu pristali da budu pod njegovom čizmom. To je, ukratko, politika Bakira Izetbegovića.
Odavno je već jasno da Izetbegović u međunarodnim i državnim okvirima provodi i zastupa isključivo politiku “Muslimanske braće“! Nije, međutim, jasno, kako do sada nije shvatio da više niko ne smatra da je Željko Komšić evidentno njegov kmet i da ovaj političar više nikome nije primjer građanske političke orijentacije. Nevjerovatno je da Izetbegović neprekidno kuka na svoje partnere SNSD i HDZ, sa kojima obavezno pravi vlast i koje smatra “prirodnim partnerima“, dok oni provode ono što on želi da učine za njega.
Izgleda da Izetbegović zaista više nema šta reći, niti ponuditi kao novu mogućnost. Uspio je u unutarstranačkim borbama, ali na državnom nivou predstavlja ozbiljnu opasnost za opstanak BiH. Imajući u vidu pouzdane partnere Beograda  likovima SBB i NiP, SDA pod vodstvom Izetbegovića postaje ozbiljan balast u borbi za državnost BiH.
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

memic slucaj

Udruženje Dženan Memić traži smjenu Tegeltije i cijelog VSTV!

Udruženje “Dženan Memić” u ponedjeljak, 30. novembra 2020. godine, u 12 sati predat će zahtjev …

Powered by keepvid themefull earn money