Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Uprkos ogromnoj medijskoj podršci NiP ne prelazi 13% glasova!

Uprkos ogromnoj medijskoj podršci NiP ne prelazi 13% glasova!

Posljednjih mjeseci je Narod i pravda, uglavnom preko svog predsjednika Elmedina Dine Konakovića, zaista bila miljenik medija pod kontrolom neformalnih centara moći. Konaković je uglavnom kritikovao SDA, zagovarao princip suvereniteta naroda i “tradicionalne vrijednosti“, ne nudeći u svojim istupima ništa novo, nikakva rješenja ili analize situacije u kojoj se BiH danas nalazi. Sve se svodilo na “ja ću bolje, zato jer sam pošteniji“!
Naravno, u tim istupima niti su novinari pitali, niti je Konaković objašnjavao svoje veze sa sarajevskim kriminalcima. Još manje je objašnjavao svoje podjele budžetskog novca bez kriterija i traženja rezultata. Ipak, medijska podrška je ostavila traga i Konaković je zabilježio rast popularnosti. Problem je u tome što prema prvim rezultatima predizbornih analiza, njegove šanse na izborima ne prelaze 13%. Naravno, to nije mali procenat i sasvim sigurno predstavlja uspjeh, ali ne zadovoljava apetite u NiP.
Zato se iz ove stranke pristupilo novom talasu medijskih istupa i napada na SDA, bez nuđenja bilo kakve vizije BiH. Poznavatelji prilika, međutim, upozoravaju da Konaković, jednako kao i SDP i NS, nije uspio okupiti intelektualce i poduzetnike, koji bi generirali političke ideje stranke. Sve je ostalo na nezadovoljnicima iz SDA i mlađim ljudima, željnim slave i brzog uspjeha, prevashodno finansijskog. Sa takvom strukturom, NiP teško da će uspjeti prebaciti prema anketama već dostignutih 13% glasačke naklonosti. Tako bi se sve moglo završiti na odnosima koji su već uspostavljeni u KS. SDA će nesumnjivo osvojiti najveći broj glasova, dok će njihova opozicija, na čelu sa NiP, ostati na pozicijama koje već imaju, sa mogućim rastom NS.

About Ekran

Check Also

0118Saudin_Sivro

Anticivilizacijska podrška Saudina Sivre međeđem parizer-ministru Anisu Kriviću!

Saudin Sivro, vječiti predsjednik Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja ovih dana je izašao sa navodnom …

Powered by keepvid themefull earn money