Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Skandal: Damir Marjanović predsjednik komisije za ocjenjivanje projekata Ministarstva obrazovanja!

Skandal: Damir Marjanović predsjednik komisije za ocjenjivanje projekata Ministarstva obrazovanja!

Mada je zastupnik u Skupštini KS i uposlenik jednog privatnog univerziteta, Damir Marjanović je odlukom međeđeg parizer-ministra Anisa Krivića imenovan za predsjednika komisije za ocjenu istraživačkih projekata. Komisija je zvanično imenovana ispred Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS i do sada je nanijela ogromnu štetu opstruirajući istraživanja iz oblasti društvenih i humanističkih znanosti.
Nema sumnje da su upravo društvene i humanističke znanosti u ovom momentu najpotrebnije bh društvu. Bez istraživanja u ovoj oblasti, naše društvo se sigurno neće moći oporaviti. Vjerovatno upravo radi toga Marjanovićeva komisija odbacuje projekte iz ovih oblasti, izmišljajući kriterije koji ne postoje nigdje kao osnovu za opstrukcije istraživačkog rada koji bi mogao ukazati na bolesti društvene sredine u kojoj živimo.
Tako je Marjanović, zahvaljujući anticivilizacijskoj pojavi parizer-ministra, došao u poziciju da kao kadar hrvatskog desničara Dragana Primorca, doslovno uništava društvenu misao u Sarajevu i BiH. Teško je povjerovati da se radi o slučajnosti i da je Krivić iz neupućenosti na mjesto predsjednika komisije stavio osobu koja je višestruko u sukobu interesa. Marjanović kao zastupnik nije mogao biti imenovan u ovu komisiju, a kamoli biti njen predsjednik. Imajući u vidu da je on uposlenik jednog privatnog univerziteta, što je sukob interesa, i da je do sada višestruko dokazan kao destruktivan element u oblasti obrazovanja, možemo zaključiti da je Krivić upravo sa ciljem destrukcije istraživačkog rada i postavio Marjanovića na poziciju na kojoj nije smio biti!
Tako se nakon nezakonitog zapošljavanja supruge Katarine Andrić-Marjanović, namicanja budžetskog novca privatnom laboratoriju i mešetarenju sa rušenjem Vlade KS, Damir Marjanović ponovo našao sa rukom u džepu građana. Očigledno su mu nedovoljna primanja zastupnika u Skupštini KS, te je posegnuo i za plaćenim pozicijama u komisijama, istovremeno rušeći obrazovni sistem i nanoseći ogromnu štetu društvu.
Odavno je poznato da je Damir Marjanović kao znanstvenik u rangu cirkusanata. On skoro da nema autorskog teksta, o knjigama se teško može i govoriti,  a često je na njegovim “znanstvenim uracima“ potpisano više autora nego što taj “uradak“ ima stranica! To je slika “znanstvenika“ Damira Marjanovića, koju je portal Ekran.ba prije nekoliko godina ogolio. To ćemo ponovo učiniti, pokazujući da je Marjanović “znanstvenik“ samo za necivilizirane žderače sendviča i do bola nesposobne propale premijere. Do koje mjere je Marjanović zaštićen neformalnim političkim centrima moći i paraobavještajnim sistemima, najbolje govori činjenica da njegova supruga Katarina Andrić-Marjanović i nakon što je otkrivena u postupku nezakonitog zapošljavanja i dalje radi na mjestu na koje je na kriminalan način, nesumnjivo od uticajem supruga, postavljena. Javno je pitanje: da li bi neko drugi, nakon dokazano nezakonitog zapošljavanja ostao na radnom mjestu na koje je doveden?! U narednim danima ćemo objaviti informacije o Marjanovićevoj klovnovskoj “znanstvenosti“.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

memic slucaj

Udruženje Dženan Memić traži smjenu Tegeltije i cijelog VSTV!

Udruženje “Dženan Memić” u ponedjeljak, 30. novembra 2020. godine, u 12 sati predat će zahtjev …

Powered by keepvid themefull earn money