Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Izborne zablude: Konaković i Stanivuković nisu “alternativa“!

Izborne zablude: Konaković i Stanivuković nisu “alternativa“!

Nakon glasanja građana i prvih izbornih rezultata, pojavile su se objave koje govore kako su ovi općinski izbori doveli alternativce na vlast! Pritom se pod “alternativom“ mislilo na Draška Stanivukovića i Elmedina Dinu Konakovića. Po čemu su oni alternativa i čemu su oni alternativa?!
Konaković i Stanivuković bi trebali biti alternativa nacionalističkoj vlasti koja već decenijama hara Bosnom i Hercegovinom. Međutim, i jedan i drugi dolaze upravo iz ergele nacionalista i nacionalističkih političkih škola. Stanivuković je čak u Crnoj Gori predlagan za orden namijenjen ekstremnim klero-nacionalistima. Sada bi on trebao biti alternativa nacionalističkoj vlasti! U odnosu na Stanivukovića, Igor Radojičić je “ljevičar“!
Druga je stvar kriminala koji su dosadašnji vlastodršci počinili. Pitanje je da li su Konaković i Stanivuković izvan kriminala zato jer nisu mogli, ili zato jer nisu htjeli uči u te vode?! Podsjetimo se Konakovićevog dijeljenja budžetskog novca prema osobnim afinitetima. Pitanje kriminala, tako mora tek doći na provjeru i to onda kada “alternativci“ provedu neko vrijeme u vlasti.
U ideološkom smislu, Konaković i Stanivuković su radikalniji od dosadašnjih nacionalista. Oni, u osnovi, prema njihovom dosadašnjem angažmanu, pripadaju mlađoj generaciji ekstremista, koja je spremna i na ono na što njihovi prethodnici nisu bili spremni. Zato kada se govori o pobjedi “alternative“ u Sarajevu i Banjaluci, treba biti krajnje oprezan. Pred nama je vrijeme koje će tek pokazati da li su Stanivuković i Konaković, kao “frontmani“ neke “alternative“ sposobni biti kvalitativno drugačiji od onih koje su tek uzdrmali, nipošto srušili, na izborima. Njihove izjave, kadrovska struktura stranaka i ideološke postavke koje zagovaraju ne govore u prilog “alternativnosti“!

About Ekran

Check Also

memic slucaj

Udruženje Dženan Memić traži smjenu Tegeltije i cijelog VSTV!

Udruženje “Dženan Memić” u ponedjeljak, 30. novembra 2020. godine, u 12 sati predat će zahtjev …

Powered by keepvid themefull earn money