Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nezakonitosti i nereagiranje nadležnih su napravili od UNZE tamni vilajet bh obrazovanja

Nezakonitosti i nereagiranje nadležnih su napravili od UNZE tamni vilajet bh obrazovanja

Brojne nezakonitosti i vrlo osnovane sumnje u kriminal na Univerzitetu u Zenici (UNZE), uz podršku nečinjenjem od strane “ubogog“ Spahije Kozlića, ministra obrazovanja i “zločudne“ Vesne Kaknjo, glavne tužiteljice ZDK, od ove institucije napravili su tamni vilajet obrazovanja u BiH. Nekompetentnost, sumnjive reference i nasilje su  ono što karakterizira odnose u ovoj znanstveno-obrazovnoj instituciji. Obesmišljavanje zakonskih rješenja i izvrtanje odredbi zakona, do te mjere su očigledni na UNZE da se tome i djeca u Zenici smiju.
Rezultat tome je potpuno potonuće Univerziteta na međunarodnim listama kvaliteta i dalji pad u svakom smislu. Uprkos očiglednim zloupotrebama, Damir Kukić i njegovi jataci, zahvaljujući neradu Vesne Kaknjo, do danas su ostali nekažnjeni za doslovno devastiranje UNZE. Dolaskom “ubogog“ Spahije Kozlića na mjesto ministra, sve je dobilo dimenziju cirkusa, u kojem Kozlić zahtjeva nešto, znajući da to ni sam ne želi i dajući “akademskoj mafiji“ prostor da, vrijeđajući inteligenciju, sve dovedu do tačke u kojoj je razum isključen. Najbolji primjer za to je postavljanje Ilhana Bušatlića na mjesto prorektora, nasilnika koji umjesto da bude najstrože kažnjen, biva nagrađen za svoju neciviliziranost.
UNZE se stoga može okarakterizirati kao tamni vilajet ionako propalog bh obrazovanja. To je institucija koja svakim danom dokazuje da je gora od gorih. A najbolju sliku te propasti danas daju oni koji su istaknuti članovi ove institucije: Damir Kukić, rektor, i Spahija Kozlić, ministar. Dovoljno je pogledati neki od njihovih javnih nastupa dostupnih na internetu i bez problema zaključiti tačnost ovakvog mišljenja.

About Ekran

Check Also

memic slucaj

Udruženje Dženan Memić traži smjenu Tegeltije i cijelog VSTV!

Udruženje “Dženan Memić” u ponedjeljak, 30. novembra 2020. godine, u 12 sati predat će zahtjev …

Powered by keepvid themefull earn money