Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zastrašujući osvrti DW u korist Rusije

Zastrašujući osvrti DW u korist Rusije

Sve više postaje jasno da proruski sugovornici u reportažama Deutsche Welle (DW), poput skandlozne neznalice Nerzuka Ćurka, nisu slučajnost. Najnoviji komentar DW dešavanja u BiH i skandala koji je ruski ministar spoljnih poslova napravio u našoj zemlji, ide u prilog tome da je ova medijska agencija potpuno u zoni ruskog uticaja. Kritika Komšića i Džaferovića zbog odbijanja susreta sa Lavrovom, nakon ponižavajućeg odnosa ovog diplomate prema BiH, pokazuje da na Zapadu postoje oni koji smatraju da Rusija ima pravo imati dominaciju na Balkanu.
To ide u prilog i onim analizama koje ukazuju na to da Njemačka Balkan prepušta Rusiji u interesu sigurnih isporuka plina, što sugerira vrlo prljavu politiku Njemačke prema BiH. DW preferiranje proruskih glasnogovornika i kritikama upućenim onima koji ne prihvataju Rusku dominaciju u BiH, šalje ružnu poruku građanima naše zemlje i svrstava se u red onih medija koji u BiH djeluju kao dio obavještajnih mreža Srbije i Rusije.
U svakom slučaju, sa osvrtom DW treba postati jasno da ova medijska kuća nije ni objektivna, niti analitična, nego usmjerena na podršku određenim politikama i dominaciji onih koji od BiH žele napraviti “ničiju zemlju“. Stoga ne treba čuditi gostovanje raznih “mahača glavom“ u sadržaju DW. Ova medijska kuća, barem u pogledu BiH, očigledno jeste u funkciji određenih političkih interesa, koji za građane BiH nikako ne mogu biti budućnost.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …