Home / Uncategorized / Ko su NiP pojačanja iz “realnog sektora“?

Ko su NiP pojačanja iz “realnog sektora“?

Čuveni Elmedin Dino Konaković, predvodnik “četvorke“ i DIF-ovaca KS, objavio je veliko pojačanje NiP i predstavio novog člana Adnana Čustovića. Konaković je Čustovića predstavio kao pojačanje iz “realnog sektora“. Kada se pogleda obrazovanje NiP-ovog pojačanja, vidi se da se radi o diplomiranom politologu, koji sa realnim sektorom, realno ne može imati ništa! Odakle dolazi Čustović, nova uzdanica Konakovića i NiP.
Čustović je prvobitno bio zaposlen u prodajnom sektoru Fabrike Duhana Sarajevo. Ako je to “realni“ sektor, a jeste, onda Čustović nije imao veze sa “realnošću“ tog sektora više od svake druge radnice u ovoj fabrici. Nakon FD Sarajevo, Čustović prelazi i JP “Park“. Međutim, da bi Adnan Čustović i Goran Mačkić, obojica kadrovi iz Demokratske fronte (DF), mogli biti imenovani za izvršne direktore u KJKP “PARK” bilo je potrebno izmijeniti Statut “PARK-a”. Čustović i Mačkić nisu ispunjavali dva uslova za imenovanje na pozicije izvršnih direktora, tj. nisu imali završen fakultet biotehničkog smjera i nisu imali radno iskustvo na rukovodećim pozicijama u struci. Slična situacija je i s direktorom PARK-a Edinom Abdurahmanovićem, također iz DF-a, koji nije imao pet godina radnog iskustva u struci, a niti je prošao odgovarajuća usavršavanja. Sve je, međutim, izmijenjeno i napravljeno tako da je pojačanje NiP, tada kao kadar DF, došlo na poziciju direktora. Nema sumnje da taj i takav Čustović nikakve veze nema sa “realnošću“ realnog sektora, nego samo i isključivo sa uhljebaškom praksom zapošljavanja podobnih i poslušnih umjesto sposobnih!
To što je radio u DF, Čustović nesumnjivo nastavlja u NiP. Zadržati poziciju u “Parku“ moguće je samo ako se približi NiP i Konakoviću, što Čustoviću, očigledno, nije bilo teško. Za DIF-ovce je Čustović, takav kakav je, kadar “iz realnog sektora“. Za prosječno obrazovane ljude, koji razmišljaju, Čustović je klasični primjer uhljeba, koji se sada pojavljuje i u svjetlu “stranačkog pojačanja“. Konaković svojim jeftinim trikovima samo dodatno pogvrđuje da nije odmakao od SDA političke škole, kao i da je upravo on klasični primjer DIF-ovca koji se dočepao moći. Građani su tražili, sada neka gledaju pojačanja čuvenog Elmedina Dine Konakovića.

About Ekran

Check Also

Zvizdić umjesto da objasni svoje nedjelo sa usvajanjem akciza, divi se svom tetiću!

Denis Zvizdić, jedna od najvećih ubleha ublehaške bh politike, bez imalo stida je izjavio da je …