Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Premijer USK iznio šokantne tvrdnje: nekome odgovara da se plaćaju skupi smještaji za migrante

Premijer USK iznio šokantne tvrdnje: nekome odgovara da se plaćaju skupi smještaji za migrante

Premijer USK Mustafa Ružnić je iznio šokantne tvrdnje u programu FTV. On je izjavio da sve upućuje na to da kamp Lipa nisu zapalili migranti, nego neko drugi. Ružnić je rekao da je “suludim odlukama VM“ USK doveden u veliki problem sa smještajem migranata. “Mi od gotovog kampa, gotovih šatora, grijanja, kuhinje i svega sad imamo zapaljen kamp i 900 ljudi i ponovo idemo ispočetka”, rekao je premijer Ružnić. On tvrdi da je zapaljen zato što nekome odgovara da se otvore Bira i neki prihvatni centri u kojima su “jako visoke kirije”. Nakon njegovog gostovanja na FTV, zaista se mora postaviti pitanje ko profitira od beznadežnog stanja u kojem se nalaze migranti i haosa u kojem se nalazi država.
Prema svemu sudeći, epicentar problema, kao i sa vakcinama je VM! Tegeltija, Gudeljević, Cikotić i bratija iz nekog razloga svakom svojom odlukom samo produbljuju krize u BiH. Vakcina nema, ali ima migranata! Ništa se efikasno ne čini na tome da se spriječi dolazak novih migranata, kao i da se konačno utvrdi odgovornost za sadašnje teško stanje. Tvrdnje da se za smještaj migranata u pojedinim prihvatnim centrima plaćaju astronomske cifre, morale bi biti provjerene i utvrđeno činjenično stanje. Ostaje glavno pitanje: da li neko profitira od migrantske krize?!

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …