Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Borba protiv kriminala može početi samo zakonskim ovlaštenjima građana da se sami zaštite!

Borba protiv kriminala može početi samo zakonskim ovlaštenjima građana da se sami zaštite!

Kriminal u BiH je jedina oblast života koja je neprekidno u porastu! Svakodnevne pucnjave u Sarajevu, obračuni u Banja Luci, Tuzli, Zenici i drugim bh gradovima slika su stvarnosti u kojoj živimo. Ovakva stvarnost dobrim dijelom je podržana zakonskom regulativom koja, praktično, štiti kriminalce od građana koje napadaju.
Promjena sadašnjeg stanja stoga treba početi zakonskim ovlaštenjima građana da se mogu sami štititi od nasilnika i kriminalaca, bez bojazni od sankcija! Nacionalistički vlastodršci takvu zakonsku mogućnost ne žele dopustiti, jer se njihova vlast zasniva na upotrebi kriminalaca za “posebne potrebe“. Promjene u oblasti sigurnosti zato moraju početi davanjem mogućnosti građana da se, na zakonit način, sami zaštite. Sve drugo je bacanje prašine u oči.

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money