Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dobro jutro Miletiću!

Dobro jutro Miletiću!

Zlatko Miletić, opozicioni političar i bivši ministar sigurnosti, otkrio je toplu vodu! Govoreći o stanju u pravosuđu i sigurnosnim agencijama, on je javnosti otkrio: ”Očigledno je da ti ljudi, koji su ogrezli u kriminal, imaju političku moć koju koriste na sudove, tužiteljstva, pa i policijske organe i onemogućavaju institucije u Bosni i Hercegovini da naprave pravnu državu. Oni su jači od države, vidi se svaki dan na svakom koraku. Koji god segment uzmete, ima neki problem preko kojeg ne možemo preći”, rekao je Miletić. Dobro jutro, gospodine Miletiću, kaže portal Ekran.ba! I to sa punim pravom!
Ono što Miletić sada otkriva javnosti, portal Ekran.ba već godinama pokazuje na konkretnim primjerima. Miletić govori o politički interesantnim slučajevima kriminala, poput afere “Respiratori“ i “COVID bolnica“ u RS, a portal Ekran.ba je proteklih godina naveo stotine primjera otvorenog izigravanja zakona i nepostupanja tužilaštava i policije u slučajevima očiglednog kriminala. Dovoljno je sjetiti se samo čak i sudski dokazanih nezakonitosti na Univerzitetu u Zenici, koje su nadležna tužilaštva sa ignorancijom odbacivala. Miletić sada otkriva da postoje oni koji su iznad zakona! Bravo bivši ministre, bravo skupštinski zastupniče, “otkrio“ si ono što portal Ekran.ba već godinama iznosi u javnost!
Budući da Miletić i njemu slični opozicioni zastupnici sada otkrivaju ono što javnost zna, treba postaviti pitanje šta oni uopće rade, izuzev što u političke svrhe, putem paraobavještajnih medija, javnosti plasiraju pažljivo odabrane primjere kršenja zakonitosti. Miletić se u svojim kritikama pravosuđa usmjerio na Gordanu Tadić i to u prilično apstraktnim primjerima, ali mu nije palo na pamet da spomene Dalidu Burzić ili Vesnu Kaknjo, mada za njih ima potpuno konkretne primjere zataškavaja kriminala, ili selektivnog postupanja i provođenja zakona.
Ono što je najgore u kriminaliziranom bh pravosuđu jeste upravo selektivno provođenje zakona! Niko do danas, izuzev portala Ekran.ba, nije spominjao činjenicu da je, primjera radi, zloglasna bivša tužiteljica, a danas sutkinja Suda BiH Dalida Burzić svojevremeno, sudski proces pokazuje neosnovanio, hapsila dekana Elektrotehničkog fakulteta, a istovremeno u slučaju višemilionske krađe na Farmaceutskom fakultetu optužila je samo – računovođu! Ima i drugih primjera u našoj arhivi, kao onaj u kojem je zloglasna Burzić istraživala privremenu dodjelu stana, koji nikad nije ni otkupljen, niti je zloupotrebljen na bilo koji način, ali nije istraživala višemilionsko nezakonito otkupljivanje raskošnih stanova u Općini Centar! O takvim primjerima treba govoriti Zlatko Miletić, a tek potom o respiratorima, bolnicama i drugim slučajevima, koji su, naravno, ogroman kriminal koji se ne smije pračutati!
Jednom riječju, Zlatko Miletić je grdno pogriješio i pokazao ili da nedovoljno zna, što je nedopustivo s obzirom na ono za što se predstavlja i koliko je laćen, ili svjesno želi nekoga zaštititi! Prema onome što je rekao, Miletić ne zna da ne samo da postoje postoje pojedinci, nego i čitave mreže dobro uvezanih pojedinaca koji mogu da rade šta hoće! To je neusporedivo gore od bahatih i moćnih pojedinaca i govori o ogromnim razmjerama organiziranog kriminala, o kojem Miletić ne govori! U tom činjenu kriminala ništa nije slučajno i sve ima svoj smisao! Taj smisao se nalazi u rušenju države i državnih institucija! Od nezakonitih izbora na univerzitetima do respiratora i COVID bolnica, sve je obuhvaćeno i vezano u ove mreže, koje Miletić od određenih, njemu interesantnih pojedinaca ne vidi!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …