Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konakoviću smeta koalicija SDA-HDZ, ali bi rado koalirao i sa jednim i sa drugim!

Konakoviću smeta koalicija SDA-HDZ, ali bi rado koalirao i sa jednim i sa drugim!

Čuveni predsjednik NiP, Elmedin Dino Konaković, DIFovac koji se “obrazovao“ u trokoraku, istupio je sa kritikama koaliranja SDA sa HDZ u SBK. Ništa čudno, da o ovaj “borac protiv SDA politike“ nije prethodno nudio koaliciju SDA i NiP. Još prije tog nuđenja, on je najavio da će NiP nakon sljedećih općih izbora biti partner HDZ umjesto SDA! Znači, čuveni Dino bi rado koalirao i sa SDA i sa HDZ, ali je protiv njihove koalicije.
Nedostatak obrazovanja Konakoviću ne dozvoljava da shvati da njegove izjave iz dana u dan upućuju da je njegova jedina želja da bude “Bakir umjesto Bakira“, a da je NiP isto što i SDA, samo na još gori način! Kada bi popularni Dino imao barem solidno gimnazijsko obrazovanje, on bi znao da je logički nesuvislo predstavljati se za nekoga ko želi uvesti promjene  reforme u bh društvo, a istovremeno sanjati o koaliciji sa onima koji su to društvo upropastili i čiju vlast on želi da reformira. Na taj način Konaković potcjenjuje građane BiH, baš kao što je sa novom Vladom KS potcijenio građane Sarajeva.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …