Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Da li će Abdulah Skaka ipak imati podršku SDA ?

Da li će Abdulah Skaka ipak imati podršku SDA ?

Nove informacije koje smo dobili od naših izvora iz vrha SDA, govore da za Abdulaha Skaku još uvijek nije sve završeno. Ovaj civilizacijski nedopustivi gradonačelnik Sarajeva imao je sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, na kojem je iskazao punu odanost predsjedniku SDA i napravio jasnu distancu od tetića Denisa Zvizdića i Aljoše Čampare, posebno ovog posljednjeg. Izetbegović je, nakon razgovora, zaključio da još nije sve završeno oko gradonačelnika i da bi SDA mogla imati svog čovjeka na toj poziciji, misleći na Skaku.
Sada je sve svedeno na tehniku! Ukoliko SDA uspije da pridobije par gradski vijećnika, Skaka će biti njihov favorit, ukoliko ne, neće ići protiv Bogića Bogičevića. Prema našim informacijama to je sada neizvijesno, ali postoje dobri osnovi za to da će SDA ipak uspjeti dobiti gradsku većinu za izbor gradonačelnika. Za Sarajevo bi svakako bilo porazno da Abdulah Skaka obnovi gradonačelnički mandat, ali je za Sarajevo jednako porazno i to da je premijer kantona nesposobni Edin Forto, a da dobar dio vlasti u Sarajevu drže – DIFovci, na čelu sa čuvenim Elmedinom Dinom Konakovićem! Bogičević je, svakako, kulturno daleko iznad svih pomenutih stranačkih pijuna, ali teško da sam može učiniti da se Sarajevo izvuče iz civilizacijskog blata u koje je upalo i svakim danom dublje tone.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …