Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nema kloake u kojoj Sanja Vlaisavljević ne uživa!

Nema kloake u kojoj Sanja Vlaisavljević ne uživa!

Dugo vremena se poznata medijska štakorica Sanja Vlaisavljević suzdržavala od prljanja javnog prostora. Izuzev pojedinih njoj svojstvenih maloumnosti, uglavnom je bila po strani. Borba protiv nasilja nad ženama, međutim, bila je prilika koju ova “štakorica javnog prostora” nije mogla propustiti i – oglasila se uz pomoć režimskih medija. “Sjetih se tad, a kako i ne bih, kako je upravo Kojović u jednoj emisiji u kojoj smo zajedno gostovali, ne samo „odvratno testosteronski“ nego radikalno seksistički, neuljudno i prostački izjavio ni ne trepnuvši da su prostitutke poštene u odnosu na mene“, napisa Vlaisavljević sa očiglednom namjerom da se od medijskog nasilnika pretvori u žrtvu nasilja! Plitkoumna kakva jeste, pritom, Sanja Vlaisavljević predstavljajući sebe žrtvom, prostititke proglasi moralno bezvrijednim osobama! Zašto bi prostitutke u svom poslu, u normalnim zemljama to što one rade je registrirani posao za koji se plaća porez i dobija mirovina, bile “nepoštene“, a Sanja Vlaisavljević u svom poslu medijskog blaćenja, laganja, manipuliranja, služenja nacionalističkim režimima, odbrane robovlasnika, nepotističkog i koruptivnog “udoktoravanja“ i svim drugim oblicima svog prljavog pojavljivanja u javnosti bila “poštena“?! Nisu li i prostitutke takođe žene, ili Sanja Vlaisavljević, u svom poznatom maniru, i ovdje za sebe ima sliku umivenog nevinašceta, a za sve druge, izuzev onih kojima se umiljava, sliku monstruma?! Za Vlaisavljević, očigledno, niko nije žena ko ne dobije dozvolu od nje da to bude.
Očigledno, Sanja Vlaisvaljević se ovdje, uz pomoć režimskih medija, pokušala “oprati“ i sebe od medijskog lešinara pretvoriti u žrtvu mrske “građanske politike“ u ovom slučaju oličene u Predragu Kojoviću. Nema te kloake u koju se Vlaisavljević neće rado baciti! Ona ovdje od jedne blage i kulturne konstatacije o njenom javnom radu, želi stvoriti seksističku izjavu! Kojović je, očigledno, želio reći da je njeno medijsko djelovanje prostituisanje, pritom se loše izražavajući konstatacijom da su prostitutke “poštene” u odnosu na Vlaisavljević. On kao i bilo ko drugi, svakako ima pravo komentirati javno djelovanje bilo koga, pa tako i Sanje Vlaisavljević, koja, očigledno, misli da je svaka kritika na njen račun ad hominem. Reći da je ono što Vlaisavljević godinama radi prostituisannje, zaista je pretjerano ublažavanja monstruoznih konstrukcija koje je Vlaisavljević uz pomoć režimskih medija svih ovih godina iznosila, nanoseći ne samo štetu pojedincima, nego i podržavajući opći društveni nered!
Koliko su plitkoumna njena pisanja, može se vidjeti i po tome što ona kao režimska spisateljica (pisala i piše za Nezavisne novine, Dnevni avaz i Poskok, najradikalnije režimske medije) sebe želi predstaviti žrtvom jednog opozicionog političara, koji je očigledno postao meta svih nacionalista koje zastupa Vlaisavljević. To bi bilo kao kada bi Dragan Čović sebe predstavio žrtvom logoraša koje je odvodio na prinudni rad! Ili, drugačije rečeno, Sanja Vlaisavljević koja je u milosti centara političke moći, gospodara života i smrti u BiH, sebe predstavlja žrtvom opozicionog političara veoma ograničenog utjecaja! Bijedno maloumno! Niti Kojovića, niti bilo koga drugog, izuzev možda njenog supruga Ugu, koji je svakako nepomoziv slučaj, Sanja Vlaisavljević ne zanima kao žena, niti kao privatna osoba u bilo kojem smislu, nego samo, jedino i isključivo kao medijska štakorica koja godinama truje javni prostor u BiH svojim lažima, konstrukcijama i monstruoznim izmišljanjima svake vrste. Ali iz činjenice da je ženskog roda, Sanja Vlaisavljević sebi želi stvoriti lažni argument (sve kod nje je lažno) da je napadnuta kao žena, kako bi iskoristila i zloupotrijebila javnu borbu za ženska prava. Nije li to kloaka najgore vrste? Nije li Vlaisavljević ponovo potvrdila da jedino gdje ona može plivati jesu – otpadne vode?
Da Sanja Vlaisavljević pliva isključivo u “prljavim vodama“ najbolje govori činjenica da je ona mogla, da se zaista htjela baviti nasiljem nad ženama, bez izlaska iz svoje kuće tematizirati ovaj problem. Naime, prije samo dvije godine njen suprug, već pomenuti nepomozivi slučaj Ugo Vlaisavljević, napao je uposlenicu Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koja je zbog brutalnosti njegovog napada završila u Hitnoj pomoći! Zašto se gospođa Vlaisavljević nije osvrnula na nasilje njenog supruga, nasilje koje je potvrđeno i o kojem oni mediji u kojim ona baljezga po nalogu svojih političkih gazda neće napisati ni slovo! Odgovor je vrlo jednostavan: zato jer je ne zanima nasilje nad ženama kao društveni i humani problem, nego samo način kako da ovim pitanjem manipulira u pravcu u kojem će sebe predstaviti lažnom žrtvom i vlastito nasilje sakriti u kloaci u kojoj pliva!
Pritom za Vlaisavljević nikakav problem nije da prostitutke svrsta u red “nižih bića“, zato jer je Kojović njen posao nazvao manje poštenim od njihovog. U stvarnosti, njihov posao je neusporedivo pošteniji od onoga što radi Sanja Vlaisavljević, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga jer one svojim poslom nikome ne nanose štetu na koju korisnici njihovih usluga, ako već imaju štete, nisu sami pristali. U tome je bitna razlika između Vlaisavljević i prostitutki, na koju je vjerovatno aludirao i Kojović. Izvan zdrave pameti je i pomisliti da je Kojović medijskoj štakorici bilo šta rekao kao ženi, da joj sve što je rekao nije bilo upućeno isključivo kao autorici otrovnih i po mnogo čemu psihopatskih pisanih uradaka, kojim je nedvosmisleno željela nanijeti štetu “trećim licima“! Baš kao što i u umivanju svog lica medijskog monstruma, želi nanijeti štetu Kojoviću i dodvoriti se onima koji u njemu vide smetnju za svoje političke ciljeve. Samo zato u svojoj baljezgariji spominje Sebiju Izetbegović, na što se trebaju “upecati” SDA služnice.  Toliko maloumnosti i bešćašća izaziva bol zdravog razuma! Ipak, ne treba ostati neprimijećenom monstruozna zloupotreba borbe protiv nasilja nad ženama, kojom se kloaka u kojoj uživa Sanja Vlaisavlević treba proglasiti bistrim potokom okruženim mirisnom livadom.
Konačno, ne treba izgubiti iz vida ni to da u javljanjima Sanje Vlaisavljević vrlo često ima patoloških naznaka. Tako i u tekstu u kojem blati Kojovića, ali, neizostavno, i Sarajevo kao, htjeli to reć ili ne, najveći politički i kulturni centar u BiH, Vlaisavljević kao razlog sukoba sa “Sarajevom“ navodi to što je “pisala (sam) kako stvari stoje“! Dakle, Vlaisavljević je žrtva Kojovića, ali i “Sarajeva“ zato jer “piše kako stvari stoje“! Svima drugima u Sarajevu, izuzimajući grupicu sa njom povezanih bijednica i bijednika, ne odgovara to “kako stvari stoje“, pa su zato od Sanje učinili svoju žrtvu! Nije li to bolesno?! Nije li bolesno bez ostatka zastupati stav da “pišem kako stvari stoje“, jedino ja i niko drugi, ma ko bio ja i ma ko bili drugi! Patološko stanje Sanje Vlaisavljević se izražava u tome da jedino ona zna šta je šta, jedino ona zna “kakvo je stanje stvari“, a argumenti za to njeno znanje su – njene izjave! Jednostavno rečeno, sve baljezgarije Sanje Vlaisavljević karakterizira jedna patološka stvar – tvrdnjama koje izriče argument su same te tvrdnje! Njoj činjenice, znanje i faktičko stanje ne znači ništa, jer samo ona zna “kako stvari stoje“! Stoga ne treba dopustiti da njeno patološko stanje postane društvena stvarnost, a samu Vlaisavljević treba prepustiti njenoj patologiji! O akademskom kriminalu, nasilju, lažma, monstruoznim konstrukcijama i svemu drugom što karakterizira Sanju Vlaisavljević u njenim javnim ukazivanjima, ovoga puta nema potrebe govoriti!
ReplyForward

About Ekran

Check Also

policija-hapsenje

Hapšenje Nidžare Ahmetašević dokazuje tačnost pisanja portala Ekran.ba

Hapšenje Nidžare Ahmetašević, novinarke i spisateljice, bez obzira na njeno ponašanje, dokazuje ono što portal …

Powered by keepvid themefull earn money