Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pokazalo se tačnim: nova ministarstva – novi uhljebi u Vladi KS. Fortina vlada nastavlja stopama SDA vlasti!

Pokazalo se tačnim: nova ministarstva – novi uhljebi u Vladi KS. Fortina vlada nastavlja stopama SDA vlasti!

Pokazalo se tačnim naše predviđanje da će nova ministarstva značiti i nova zapošljavanja u Vladi KS. Samo za novoformirano Ministarstvo visokog obrazovanja, znanosti i mladih raspisan je konkurs za 14 radnih mjesta! Kada se ima u vidu da je ovo ministarstvo potpuno nepotrebno, jasno je da je cijela halabuka oko formiranja novog ministarstva bila zbog novih zapošljavanja. Sve ostalo je isto – krađa budžetskog novca, namiještaljke i honoriranje podobnih pojedinaca.
Sada je već očigledno da je Vlada KS koju predvodi Edin Forto jednako pljačkaški nastrojena kao i prethodna vlada koju je formirala SDA. Nekompetentnost, netransparentnost i sve otvorenije dijeljenje budžetskog novca prema afinitetima pojedinaca, jeste ono što dominira u Fortinoj vlasti. Melika Husić-Mehmedović, novopečena ministrica Damira Marjanovića nesumnjivo dominira u ovim disciplinama.

About Ekran

Check Also

thumbs_b_c_de9adca83be07b833107c6c3846cea58

Rezultat Izetbegovićeve vanjske politike: “bratska“ Turska neuporedivo manje pomogla BiH od “neprijateljske“ Srbije!

Srbija samo Sarajevu donira 20 000 vakcina! To je najnovija vijest. Nešto starija vijest je …

Powered by keepvid themefull earn money