Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pokazalo se tačnim: nova ministarstva – novi uhljebi u Vladi KS. Fortina vlada nastavlja stopama SDA vlasti!

Pokazalo se tačnim: nova ministarstva – novi uhljebi u Vladi KS. Fortina vlada nastavlja stopama SDA vlasti!

Pokazalo se tačnim naše predviđanje da će nova ministarstva značiti i nova zapošljavanja u Vladi KS. Samo za novoformirano Ministarstvo visokog obrazovanja, znanosti i mladih raspisan je konkurs za 14 radnih mjesta! Kada se ima u vidu da je ovo ministarstvo potpuno nepotrebno, jasno je da je cijela halabuka oko formiranja novog ministarstva bila zbog novih zapošljavanja. Sve ostalo je isto – krađa budžetskog novca, namiještaljke i honoriranje podobnih pojedinaca.
Sada je već očigledno da je Vlada KS koju predvodi Edin Forto jednako pljačkaški nastrojena kao i prethodna vlada koju je formirala SDA. Nekompetentnost, netransparentnost i sve otvorenije dijeljenje budžetskog novca prema afinitetima pojedinaca, jeste ono što dominira u Fortinoj vlasti. Melika Husić-Mehmedović, novopečena ministrica Damira Marjanovića nesumnjivo dominira u ovim disciplinama.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …