Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U čemu je razlika između DF i HRS?

U čemu je razlika između DF i HRS?

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je pokazala na izborima u Mostaru da je ono što se od prvog momenta znalo – bijedni privjesak HDZ. Tako je HDZ u HRS dobio svoju DF. U konačnom, pored ovih i ovakvih stranaka okorjeli nacionalisti ostaju na vlasti. Ima li razlike između DF i HRS, budući da su obje stranke ništa drugo do privjesci vladajućih nacionalista.
Tehnički, između njih nema nikakve razlike. Stvarno, HRS nema nikakve veze sa republikanskim politikama i nije ništa drugo do otpadni projekat HDZ. DF, ipak, nije isto što i HRS, budući da u DF još uvijek ima onih koji zaista misle da se zalažu za građansku BiH. U HRS nemaju nikakvu drugu ideju, osim nacionalističke, etničke podjele zemlje. DF za razliku od HRS ne zastupa ekstremističke ideje, ali ipak stoji rame uz rame sa SDA i neizostavno je dio “bošnjačke politike“.
Kada se sve sabere i oduzme, izuzev što nemaju ekstremista u svojim redovima, DF je isto što i HRS. Obje stranke su bijedna potrčkala vladajućih nacionalista i nikada neće moći biti ništa više od toga. Ne treba sumnjati da im budućnost nije nimalo naklonjena.

About Ekran

Check Also

policija-hapsenje

Hapšenje Nidžare Ahmetašević dokazuje tačnost pisanja portala Ekran.ba

Hapšenje Nidžare Ahmetašević, novinarke i spisateljice, bez obzira na njeno ponašanje, dokazuje ono što portal …

Powered by keepvid themefull earn money