Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Intelektualni pobačaj Nino Raspudić u maloumnom saborskom napadu na BiH!

Intelektualni pobačaj Nino Raspudić u maloumnom saborskom napadu na BiH!

Poznati intelektualni pobačaj, Nino Raspudić, znanstvenik bez znastvenih djela i saborski zastupnik bez minimuma morala, u svojstvu medijske protuhe kakva već jeste osuo je paljbu po “islamskom ekstremizmu u BiH“! Zašto baš o islamskom ekstremizmu, kada u BiH jedino što ne nedostaje jesu ekstremizmi?! Ako je ekstremizam problem za jednog saborskog zastupnika u Hrvatskoj, zašto je problem samo islamski ekstremizam, kojeg ima ne manje nego drugih ekstremizama u našoj zemlji.
Razlog ovakvog baljezganja Raspudića je jednostavan – treba sakriti katolički ekstremizam, koji on kao kleronacionalista već godinama promovira i brani. Kada bi Raspudić imao minimum morala, on bi govorio o vjerskom ekstremizmu kao jednoj od najvećih opasnosti, a ne samo (ciljano) o jednom vjerskom ekstremizmu. Buduć da Raspudić nema morala, govori onako kako govori. Valjda time plaća nezasluženo mjesto profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, znanstvenika koji ima sve izuzev znanstvenih radova iz oblasti italijanistike, kojom se navodno bavi.
Ne treba zaboraviti ni to da Raspudić, takav kakav je, ima značajan broj pristalica i u Sarajevu, ne samo u Zapadnoj Hercegovini i Mostaru. Njegovi najveći fanovi su svakako bračni par Vlaisavljević, ali i protuhe poput Envera Kazaza i Nerzuka Ćurka. Respekt prema maloumnostima Nine Raspudića može imati samo neko ko zastupa iste ili slične maloumnosti i ko dobrim dijelom pravi stanje pojačanog konflikta u BiH. Zato kada na N1 vidite ove likove, treba se zapitati kako to da su uvijek, ali baš uvijek i samo oni gosti ove paraobavještajne televizije koju uređuje Silajdžićev pajac Amir Zukić.

About Ekran

Check Also

policija-hapsenje

Hapšenje Nidžare Ahmetašević dokazuje tačnost pisanja portala Ekran.ba

Hapšenje Nidžare Ahmetašević, novinarke i spisateljice, bez obzira na njeno ponašanje, dokazuje ono što portal …

Powered by keepvid themefull earn money