Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Hapšenje Nidžare Ahmetašević dokazuje tačnost pisanja portala Ekran.ba

Hapšenje Nidžare Ahmetašević dokazuje tačnost pisanja portala Ekran.ba

Hapšenje Nidžare Ahmetašević, novinarke i spisateljice, bez obzira na njeno ponašanje, dokazuje ono što portal Ekran.ba već godinama piše! Sarajevska policija je horda nasilnika koji svoju snagu pokazuju i potvrđuju samo na nedužnim građanima. Ostavljajući po strani ponašanje Ahmetašević, brutalno zavrtanje ruke i nazivanje “budalom“ jedne osobe koja ni na koji način nije bila prijetnja dvojici policajaca, čin je koji zahtijeva hitnu i energičnu akciju – suspenziju policajaca!
Međutim, Ministarstvo unutarnjih poslova KS, na čelu sa ministrom koji je svojevremeno davao povod za povjerenje, ništa ne čini na tome da se policija očisti od nasilnika i primitivaca u uniformi. Odavno je već jasno da je prijem u policiju dobrim dijelom uvjetovan “rodbinskom podobnošću“ i stranačkom pripadnošću. Zato nikome ne pada na pamet da raspušta policiju koja ne štiti građane, nego političke oligarhije!
Hapšenje Nidžare Ahmetašević je dokaz policijskog nasilja i načina kako se policija odnosi prema građanima. U Sarajevu je za policiju već odavno pogrešno parkiranje ili neproblematično prekoračenje brzine veći zločin od ubojstva. Kako to zaista izgleda, može se vidjeti na snimku, a portal Ekran.ba je na policijsko nasilje već godinama upozoravao. Ne treba imati iluzija, svako se može sresti sa policajcima-nasilnicima, jer oni prevladavaju u sarajevskoj policiji!

About Ekran

Check Also

thumbs_b_c_de9adca83be07b833107c6c3846cea58

Rezultat Izetbegovićeve vanjske politike: “bratska“ Turska neuporedivo manje pomogla BiH od “neprijateljske“ Srbije!

Srbija samo Sarajevu donira 20 000 vakcina! To je najnovija vijest. Nešto starija vijest je …

Powered by keepvid themefull earn money