Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kukić krenuo u misiju novog udomljavanja na funkciji – evo gdje je odlučio da se “parkira“ u narednom periodu!

Kukić krenuo u misiju novog udomljavanja na funkciji – evo gdje je odlučio da se “parkira“ u narednom periodu!

Besprizorni i kriminalizirani propali rektor UNZE Damir Kukić, netom po gubljenju pozicije okrenuo se misiji spašavanja vlastite funkcionerske kože. Tako je odmah po gubljenju izbora za novi mandat, kontaktirao jednako besprizornu antiznanstvenicu Memnunu Hasanicu i rekao joj da je došlo vrijeme da se skloni sa nezakonito zaposjednute funkcije i ustupi je – njemu! Upravo tako, Kukić kreće u akciju novog izbora na poziciju dekana Filozofskog fakulteta UNZE (FFUNZE). Politički moćnici koji su ga podržavali kao rektora, podržavaju ga i u ovoj “akciji“, ali je neizvijesno da li će za naciljanu poziciju imati konkurente.
Damir Kukić je uz Muharema Avdispahića vjerovatno jedinstven primjer kriminala u akademskim institucijama i organiziranog kriminalnog djelovanja kroz univerzitete. Kukićev slučaj kriminalnog djelovanja bio je toliko očigledan, da je svoju poziciju umreženosti u sumnjive radnje morala odati i glavna tužiteljica ZDK Vesna Kaknjo, koja je krivične prijave protiv Kukića redovno pospremala u ladice. Kukić bi svoje djelovanje sada da nastavi na FF UNZE, za što je sa besramnom Memnunom Hasanicom godinama stvarao pretpostavke, rastjerujući sve one koji ne pripadaju političkom centru moći čiju podršku su imali. Bit će interesantno vidjeti da li će Kukić, uprkos očiglednim kriminalnim radnjama, uspjeti “izboksati“ novi mandat dekana, ili će se morati vratiti studentima i kolegama kao “obični“ profesor i propali rektor!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …