Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ivan Đikić nedvosmisleno – vakcinacija je spas!

Ivan Đikić nedvosmisleno – vakcinacija je spas!

Poznati evropski znanstvenik Ivan Đikić komentirao je epidemiološku situaciju u BiH i Sarajevu. “Ovaj novi soj se već proširio i u BiH i u zemljama Balkana. Morate se vakcinisati, u tome je spas. Svaka vakcina koja je odobrena u Evropi, BiH, Hrvatskoj je dobra. Ne trebaju se praviti nikakve razlike. Ako dođe do nuspojava, sumnji, to se vrlo brzo ispita i ide se dalje. Mali broj slučajeva, jedan na milion, jesu populacijske greške. Osim toga, u BiH nema rješenja ove pandemije ako se neće uvesti ozbiljnije cijepljenje, znači puno veći broj ljudi se mora cijepiti“, kategoričan je Đikić. Budući da u BiH još uvijek nema izgleda za nabavku veće količine vakcina, postavlja se pitanje odgovornosti za živote građana.
Nema sumnje da najveća odgovornost leži na besprizornoj Ankicu Gudeljević i Ministarstvu civilnih poslova kojim ona rukovodi. U ovom ministarstvu su, umjesto nabavkama vakcina, zaokupljeni pljačkom budžetskog novca i prebacivanjem državnih sredstava u džepove stranačkih aparatčika, poput Gudeljevićkine savjetnice Sanje Vlaisavljević, osobe u javnosti poznate po fašističkim izjavama i različitim vrstama lopovluka. Umjesto za vakcine, Gudeljević novac raspoređuje za potrebe stranačkih štakora, ostavljajući građane na milost i nemilost infekciji.
Đikićev savjet je upozorenje! Vakcinacija mora početi! Konačno, oni koji je opstruiraju, moraju biti krivično procesuirani zbog ugrožavanja zdravlja građana. Pored Gudeljević u tom košu su i entitetske vladekao i pojedinci koji zloupotrebljavaju postojeće stanje za razne oblike malverzacija. Vakcinacija je, neupitno, prioritet od životne važnosti i tako, konačno, mora biti shvaćena!

About Ekran

Check Also

Priglupo interpretiranje Čovića kao naivca i lakomislenog moćnika!

Nakon otvorenih kritika O'Briana i ambasade USA u Sarajevu, u javnosti su se pojavile priglupe …