Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Portal Ekran.ba prvi objavljuje ime novog kandidata za gradonačelnika Sarajeva!

Portal Ekran.ba prvi objavljuje ime novog kandidata za gradonačelnika Sarajeva!

Portal Ekran.ba je prvi objavio da je “četvorka“ postala “trojka“! Potom smo objavili da izbor gradonačelnika neće ići tako glatko kako su to predstavili predstavnici “trojke“ koja se još uvijek predstavljala kao “četvorka“! Prva sjednica GV Sarajevo, potvrdila je sve naše informacije i pokazala da portal Ekran.ba donosi samo istinite vijesti! Režimski i paraobavještajni portali to neće priznati, ali naši čitatelji to znaju.
Sada objavljujemo ko će biti novi kandidat za gradonačelnika Sarajeva. Opstrukcija izbora Bogića Bogičevića nije stvar samo NLB, koja je davno napustila koaliciju. Klipovi za Bogičevićev izbor podmetani su i iz SDP! O čemu se radi? O novom kandidatu, naravno!
U javnosti je prošla slabo zapaženo informacija da je Irfan Čengić podnio ostavku na sve funkcije u stranci. On je to obrazlagao propadanjem kandidature Bogičevića, što samo naizgled nije imalo veze sa tim. Naime, Čengić je bio upoznat sa pripremom novog kandidata za tu funkciju. I to kandidata sa kojim je on u sukobu. Radi se o Damiru Mašiću, koji je spremno uskočio na iznenada upražnjeno kandidatsko mjesto.
Mašić je, prema informacijama kojim raspolažemo, dobro odigrao međustranačka lobiranja i izdejstvovao da određeni broj zastupnika glasa za Srđana Srdića kao kandidata za poziciju predsjednika GV, čime je Bogičević bio izbačen iz igre. U međuvremenu je pripremao svoju kandidaturu unutar stranke, jer SDP ostaje predlagač kandidata za gradonačelnika. Čengić je saznao za ovu opciju i kada je vidio da je Mašić uspio u prvom dijelu svoje akcije, podnio je ostavku na sve funkcije u SDP. Bilo mu je jasno da su za Srdića glasali i zastupnici SDP.
Damiru Mašiću kao prepreka sada ostaje samo Abdulah Skaka, koji se još uvijek nije odrekao gradonačelničke pozicije. Mašić u rješenju tog problema računa na koaliciju, koja da bi opstala mora biti za njegov izbor. Pored njega, koji se izjašnjava kao “ostali“, Ademović mlađi može biti predsjednik GV i svi apetiti su zadovoljeni.
Tako Mašić, koji je u Sarajevo došao kao stipendista SDA, postaje ozbiljnim kandidatom za gradonačelničku poziciju, mada za to ima značajno lošije reference i od skandaloznog Skake! Pored Mašića, Skaka ispada kao spasonosno rješenje! Nema sumnje da drugi krug glasanja za predsjednika GV Sarajevo neće biti tako napet kao prvi i vrlo je vjerovatno da će sve proteći prema dogovoru. Ostaje još jedino mogućnost da Skaka, njemu znanim “čarolijama“, pridobije zastupnike i da oni ipak glasaju za Srdića i time omoguće njegovu kandidaturu, a onda i vrlo moguću pobjedu. Ipak, za to su male šanse i vjerovatnije je da će Mašić, u konsolidaciji “trojke“ isplivati kao kandidat koji imperativno mora proći!
Mora se konstatirati, građani koji su izabrali Gradsko vijeće kakvo su izabrali, ne zaslužuju Bogića Bogičevića za gradonačelnika. Baš kao što to Gradsko vijeće nije dostojno da glasa o Bogiću Bogičeviću. Sarajevo će, nesumnjivo, dobiti gradonačelnika po svojoj sadašnjoj mjeri!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

thumbs_b_c_de9adca83be07b833107c6c3846cea58

Rezultat Izetbegovićeve vanjske politike: “bratska“ Turska neuporedivo manje pomogla BiH od “neprijateljske“ Srbije!

Srbija samo Sarajevu donira 20 000 vakcina! To je najnovija vijest. Nešto starija vijest je …

Powered by keepvid themefull earn money