Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlast blokira Sarajevo – građani taoci Konakovićeve jalijaške politike

Vlast blokira Sarajevo – građani taoci Konakovićeve jalijaške politike

Budući da nisu u stanju od Sarajeva napraviti grad boljeg življenja i riješiti barem jedan problem građana, sarajevska vlast se sprema blokirati grad! Upravo to! Preko udruženja građana najavljena je blokada Sarajeva! Iza udruženja stoje, prema prvim informacijama, NiP i čuveni Elmedin Dino Konaković. Pošto nisu bili u stanju smijeniti Sebiju Izetbegović, držeći građane Sarajeva kao taoce, oni žele iznuditi njenu ostavku! Smiješno i bijedno!
Izetbegović je odavno već trebala odstupiti sa mjesta na kojem se nalazi, u interesu građana. Ona to nije uradila, a kantonalna vlast nije u stanju da je smijeni. Zato su došli na (de)genijalnu ideju da blokiraju grad ako Izetbegović ne odstupi sama! Tako sarajevska vlast iz dana u dan zapada u mulj vlastite nesposobnosti. Vlada KS nije u stanju Sarajevo učiniti sigurnijim gradom, nije u stanju boriti se sa pandemijom (što i ne može sama!), nije u stanju usmjeravati procese ka društvenom razvoju, nije u stanju stvori ambijent privrednog razvoja, nije u stanju urediti obrazovanje, kao što nije u stanju ni od Sarajeva napraviti prestolnicu kulture, ali je u stanju – blokirati grad! Hajde da i to vidimo!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …