Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Lažna ministrica Husić-Mehmedović laže o stanju u JU Studentski centar

Lažna ministrica Husić-Mehmedović laže o stanju u JU Studentski centar

Lažna, nezakonita ministrica Melika Husić-Mehmedović je, u povodu protesta studenata smještenih u studentskim domovima u Sarajevu, slagala da su najveća dugovanja u JU Studentski centar (SC) napravljena u periodu od 2007. do 2015. godine! Istina je da su najveća dugovanja PREMA SC napravljena u tom periodu i to od strane Srednjebosanskog, Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona! Ovi kantoni su, naime, odbili isplatiti svoja dugovanja prema SC koja su napravljena u interesu smještaja studenata UNSA koji su dolazili izvan KS!
Lažna ministrica Husić-Mehmedović je svjesno slagala javnosti, sakrivajući da je SC uništen u periodu vladavine kadrova SBB u ovoj firmi, prije svih Tarika Curića i Ahmeda Mulahalilovića! Tako je Husić-Mehmedović, osim što se lažno predstavlja, iznijela i lažne podatke vezane za poslovanje SC, pokušavajući sakriti one koji su uništili ovu javnu ustanovu! Ne treba to čuditi kada se ima u vidu da je jedan od aktera kriminala u SC suprug bliske rodice Edina Forte, premijera KS! Zato je lažnoj ministrici očigledno stalo da se sakriju činjenice, a lažima krivica za stanje prebaci na one koji su uspješno vodili SC.
Podatak da je u periodu koji lažna ministrica navodi kao problematičan u pogledu stvaranja duga SC, ova javna institucija opsluživala nekoliko hiljada, a danas opslužuje jedva nekoliko stotina studenata, dovoljno govori o onome što besramna ministrica navodi kao informaciju za javnost. Trebamo se pitati da li ministrici i njenom mentoru Damiru Marjanoviću jeste cilj da se uništi SC, kao što im je, očigledno bio cilj da na UNSA ne studiraju studenti izvan Sarajeva i da ovaj univerzitet postane lokalna visokoškolska institucija niskog rejtinga, kao što je u mnogo čemu danas. Konačno, činjenica da se ona i dalje predstavlja ministricom, uprkos presudi Ustavnog suda FBiH, dovoljna je da se zaključi ne samo da je ona nelegalna, lažna ministrica, nego i da treba krivično odgovarati za ovo što danas radi!

About Ekran

Check Also

thumbs_b_c_de9adca83be07b833107c6c3846cea58

Rezultat Izetbegovićeve vanjske politike: “bratska“ Turska neuporedivo manje pomogla BiH od “neprijateljske“ Srbije!

Srbija samo Sarajevu donira 20 000 vakcina! To je najnovija vijest. Nešto starija vijest je …

Powered by keepvid themefull earn money