Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šta je Konaković “zaboravio“ reći na svojoj press konferenciji?!

Šta je Konaković “zaboravio“ reći na svojoj press konferenciji?!

Čuveni Elmedin Dino Konaković čuven je, između ostalog, po tome što voli da govori za medije i naročito voli press konferencije. Jednu takvu održao je i danas i govorio o NiPotizmu i SDA, prozivajući najveću bošnjačku stranku za kriminal i nepotizam. Između ostalog, govoreći o urbicidu u Sarajevu i izgradnji TIBRA naselja na Stupu, Konaković je rekao: “Početna zamisao Općine Ilidža nije bila loša, ali je kroz izmjene prostornih planova 2008. odobreno da se umjesto pet spratova gradi 12 i 13 spratova. Mi imamo dokumente da je na OKI preneseno pravo vlasništva na nacionalizovano zemljište na tom području i to za svega tri dana od podnošenja zahtjeva do izdavanja rješenja. To je urađeno isključivo da bi se omogućilo da OKI zemljište proda Tibri čiji je suvlasnik bio jedno vrijeme. Zato kažem da nama niko nije došao iz Kiseljaka i napravio urbicid, to su uradili ljudi iz vrha SDA, ministar je bio iz SDA, načelnik Općine Ilidža iz SDA, većinu u vijeću je imala SDA… Kako funkcioniše ta hobotnica možete vidjeti kroz akte koji se rješavaju u tri dana iako je uključeno niz institucija. To je jedan cijeli sistem o kojem mi glasno govorimo – pojasnio je Konaković dodavši da je po istom sistemu urađeno i sa naseljem Bulevar koje je izgradila ista firma.“ Sve je Konaković dobro i tačno opisao! Problem je samo što je zaboravio jednu veoma bitnu stvar!
Ta bitna stvar je da je u vrijeme ovih dešavanja, kao i godinama kasnije, Konaković, sve sa Kemom Ademovićem, bio član SDA i iz sve snage podržavao ovakve projekte! Danas napada ono što je jučer podržavao! Nema sumnje da on sutra može napasti i ovo što danas podržava, samo ako njegovi materijalni interesi budu na strani podrške nečega drugog! SDA je odavno prepoznata kao kriminalna kleronacionalistička organizacija, ali Konaković i njegov NiP sasvim sigurno nisu alternativa takvoj organizaciji zato jer su isti kao i SDA, samo još i malo gori! To dokazuju svakim danom.
Uostalom, namjera da se na mjesto direktora Sarajevo-šuma postavi Amara Dovadžiju, nastavnik engleskog jezika bez minimuma uvjeta za ovu poziciju, sama za sebe dovoljno govori. Baš kao što je i predsjedavanja Gradskim vijećem od strane Jasmina Ademovića cirkus koji je Konaković očigledno naučio u SDA, a sada ga demonstrira kao NiP! Na žalost, Konaković u svojim NiPotističkim i partiokratskim kombinatorikama nije čak ni originalan. I tu samo prepisuje ono što je naučio u SDA!

About Ekran

Check Also

Nakon višednevne NiPovske farse u Skupštini KS: da li podzemlje ima svoju političku organizaciju?

Nakon višednevne farse u Skupštini KS na kraju, praktično, nije usvojeno ništa što će povećati …