Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Marjanović ulazi u NiP?!

Marjanović ulazi u NiP?!

Damir Marjanović je već odavno dio i jedan od kreatora projekta NiPotizma. Kao učenik Dragana Primorca, ovaj je cirkuski znanstvenik u BiH na svaki način nastojao uvesti haos i sluditi javnost svojim djelovanjem. U tome je, zahvaljujući paraobavještajnim medijima poput N1, kao i neformalnim političkim centrima moći, dobrim dijelom i uspio. On je uveliko doprinio uništavanju znanstvenog razvoja i obrazovanja u KS, a samim tim i u BiH. Radeći na svojim “projektima“, Marjanović je promijenio dvije stranke, sudjelovao u sumnjivim poslovima vezanim za rad njegove privatne laboratorije i na nezakonit način zaposlio suprugu Katarinu Andrić-Marjanović, koja je i danas na radnom mjestu uprkos utvrđivanju nadležne inspekcije da je nezakonito zaposlena.
Nešto više od godinu dana prije narednih općih izbora, Damir Marjanović nema stranku na čiju bi se listu mogao “parkirati“ i ponovo ući u parlamentarne klupe. Portal Ekran.ba prije svih objavljuje informaciju da je cirkuski znanstvenik i paragenetičar Damir Marjanović pred ulaskom u NiP! Još uvijek nije sve završeno oko njegovog pristupanja NiP, prije svega radi toga jer su upitne reakcije članstva, kao i dijela rukovodstva stranke. Zato razgovori Konakovića i Marjanovića još uvijek nisu obznanjeni, ali prema našim informacijama u pitanju je samo način na koji će o tome biti obaviješteno članstvo.
Nedavno pristupanje Aljoše Čampare ovoj stranci, nije naišlo na odobravanje u članstvu, tako da se pretpostavlja da bi dolazak Marjanovića i njegovo zauzimanje mjesta na izbornim listama NiP, izazvalo još negativnije reakcije. Kao “beogradski projekat“ NiP Marjanoviću u potpunosti odgovara. Pljačka i etnička podjela BiH pod maskom “bratstva i jedinstva“ i do sada su bili prepoznatljiva strategija političkih organizacija i pojedinaca projektovanih u Beogradu. Marjanović i NiP su u tome potpuno na istom putu. Zato njegovo pristupanje ovoj stranci, može čuditi samo neupućene i one vječito iznenađene. Bit će zanimljivo u narednom periodu vidjeti na koji način će Konaković i Marjanović obznaniti pristup paragenetičara stranci, a posebno kako će to obrazložiti članstvu NiP.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

vlada ks 1

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona …

Powered by keepvid themefull earn money