Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Efendićevo napuštanje SDA je bijedna slika nemoći opozicije

Efendićevo napuštanje SDA je bijedna slika nemoći opozicije

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad poznat po lažnim projektima i obećanjima koja nije u stanju realizirati, došao je na čelo Stranke za BiH. To je bila vijest za opoziciju, koja je od nemoralnog Aljoše Čampare, sve do čuvenog Elmedina Dine Konakovića, pozdravila ovaj politički transfer. U suštini, to je samo pokazatelj nemoći opozicije koju personificiraju ova dva političara na grbači građana.
Efendić je do jučer za njih bio jedan od omraženih čelnika SDA, a danas je postao dobrodošlim “članom kluba” otpadnika SDA. Šta se to promijenilo kod Efendića, da bi ga se drugačije percipiralo? Ništa!!!
Efendić je i dalje ništa drugo do SDA uhljup, koji nema nikakvih ozbiljnih kvaliteta. Podrška koju dobija iz opozicije, samo pokazuje da u toj opoziciji nema političkih ideja i da je ona motivirana samo jednim – svrgavanjem SDA. Takva opozicija ne nosi ništa novo i ništa dobro!
Nakon propadanja “projekta SBB”, skoro sa sigurnošću se može reči da je NiP novi beogradski politički projekat. Ova stranka je očigledno novi “poželjni bošnjački partner” u realizaciji dovršenja etničke podjele BiH. Uostalom, o tome svjedoče i najnovije izjave hrvatskih ekstremista, koji kao partnera za etničku podjelu vide čuvenog Elmedina Dinu Konakovića.
Opoziciji kakva je danas zato smeta jedino SDA. Oni nemaju ideju kako osnažiti državu, niti su bilo šta uradili da bi Sarajevo postalo metropolom. Jedini smisao njihovog političkog djelovanja je uklanjanje SDA, iz koje je većina današnjih opozicionara potekla. Zato je Efendićev izlazak iz SDA, odnosno podrška koja ga je pratila, samo slika političke bijede opozicije i novi dokaz da ova opozicija nije usmjerena na građane, nego na osvajanje vlasti i interese uskog političkog opozicionog vrha, koji su kompatibilni sa interesima Beograda i SANU memoranduma.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …