Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlada KS umjesto borbe protiv kriminala, najavljuje nove radare i globe građana!

Vlada KS umjesto borbe protiv kriminala, najavljuje nove radare i globe građana!

Umjesto da se okrenu borbi protiv kriminala, koji od Sarajeva pravi Divlji Zapad, Vlada KS i najveće ministarsko razočarenje Admir Katica najavljuju postavljanje, što znači i kupovinu, novih radara! Tako će građani ostati nezaštićeni od kriminalaca, ali će biti izloženi stalnoj prijetnji novčanih kazni za minimalna prekoračenja brzine.
Glupava objašnjenja ministra Katice kako na mjestima gdje su stacionirani radari nema saobraćajnih nesreća, na razini su Konakovićevih opservacija o društvu i spadaju u nisku bisera glupavosti Edina Forte i njegove ministarske skupine. Saobraćajnih nesreća je u posljednje vrijeme svakako mnogo manje i tamo gdje nema kamera, ali to nije posljedica preventivnog djelovanja MUP-a KS, nego općeg dizanja saobraćajne kulture. Uostalom, isti oni kriminalci koje policija KS ne smije ni pogledati, imaju astronomske kazne koje ne plaćaju. Naravno, Katica protiv njih ne poduzima ništa efikasno.
Kada bi MUP i ministar Katica više razmišljali o sigurnosti građana, a manje o otimanju novca od istih, oni bi umjesto saobraćajnih, nabavili nadzorne kamere, kojima bi lakše mogli identificirati počnioce mnogobrojnih krivičnih djela koja se svakodnevno dešavaju na sarajevskim ulicama. Ali Katici, kao i Forti, nije stalo do građana! Oni imaju svoje interese i strategiju punjenja budžeta preko kažnjavanja građana. Zato ćemo nastaviti da čitamo o svakodnevnim pucnjavama u Sarajevu, a automobile ćemo blokirati na brzinu ne veću od 50 km/h, uključujući i vožnju na ono malo autoputa koji je SDP napravio u vrijeme njihove vladavine.

About Ekran

Check Also

vlada ks 1

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona …

Powered by keepvid themefull earn money