Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Uz Svjetski dan slobode medija: slobodni mediji u BiH skoro da ne postoje!

Uz Svjetski dan slobode medija: slobodni mediji u BiH skoro da ne postoje!

Uz Svjetski dan slobode medija možemo konstatirati: slobodni mediji u BiH skoro da ne postoje. Postoje samo mali portali, poput Ekran.ba, koji pokušavaju objaviti ono što je strogo zabranjeno u režimskim i paraobavještajnim medijima. Zato ne čudi da sa portalom Ekran.ba surađuju i novinari koji rade u drugim medijima, ali svoje informacije tamo ne mogu objaviti. To je istina bh novinarstva!
Udruženja poput Vijeća za štampu ili BH novinara, samo su bijedni paravan iza kojeg se sakrivaju režimski novinari. Takva udruženja praktično legaliziraju medijske neslobode. Javna tajna su “crne liste“ na medijima, posebno televizijama u BiH, koje su ispunjene imenima onih kojima ne treba dozvoliti pojavljivanje u javnosti. To je sva istina o medijskim slobodama u BiH.
Na žalost, ambasade koje se danas oglašavaju i govore o važnosti medijiskih sloboda i same su podržavale one koji djeluju po principu “crnih lista“ i koji objavljuju strogo kontrolirane informacije. Zato nema sumnje da je današnje stanje medijskih sloboda u BiH dobrim dijelom kreirano u međunarodnim centrima moći, upravo onim koji se na Svjetski dan slobode medija oglašavaju da bi govorili o važnosti sobode govora!

About Ekran

Check Also

vlada ks 1

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona …

Powered by keepvid themefull earn money