Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Samo na N1: starlet novinarstvo ne poznaje ni stid ni ukus!

Samo na N1: starlet novinarstvo ne poznaje ni stid ni ukus!

Da nije razarajuće štetna po javni prostor, paraobavještajna N1 bi zapravo bila cirkusantski smiješna. Ko voli cirkuski humor, na N1 može svakodnevno naći dosta razloga da zadovolji svoje potrebe. Tako ni 1. maj nije bio izuzetak.
Jedna od seoskih zvijezda ove paraobavještajne televizije, Nerma Turić, dobivši zadatak od balkonski ograničenog urednika televizije, zaputila se na put od Bjelašnice do Neuma, kako bi gledaocima pokazala ono što svi u BiH i šire znaju: da u maju mogu da se skijaju na planinama i kupaju u moru. Doduše, skijanje je prilično “tanko“, baš kao i kupanje na ledenih 16 stepeni celzijusa, ali za starlet novinarku to nije bio problem. Ona je na Bjelašnici pokazala da ne zna skijati, tačnije da jedva može stajati na skijama, a u Neumu je pokazala da se uz cvokotanje smije okupati u ledenom Jadranskom moru, koristeći dvostruki donji dio kupaćeg kostima (ako je bio u pitanju kupaći kostim?)
Takva bravura hrabre Nerme Turić možda ne bi bila ni zapažena, da dva donja dijela kupaćeg kostima (?!) nisu bila od drastično različitih boja i teško je bilo ne primjetiti ih na prilogu koji je snimila. Sirotu novinarku, pored toga što joj nisu objasnili da nije pristojno praviti prilog u kupaćem kostimu, niko nije naučio da ukus nije nebitna stvar i da se najbolje vidi na detaljima, koje nam je prilikom bacanja u vodu Turić pokazala. Tako je njen glupavi prilog, pored svoje glupavosti, ostao zabilježen i kao krajnje bestidan i neukusan.
Sve u svemu, novinarka N1 je pokazala da se ipak najbolje snalazi u kraju iz kojeg potiče, demonstrirajući spremnost da smaže tek pečenu janjetinu! Svaki put kada se misli da ne može gore od onoga što su uradili, na N1 pokažu da uvijek mogu gore. Šta će biti sljedeće, nakon Turićkinog ispada, ne znamo, ali je za očekivati da novinarke (i novinari?!) na ovoj paraobavještajnoj televiziji, misleći da je to fancy i profesionalno, program počnu voditi u bikiniju. Sad kako stvari stoje, ovim prilogom Nerme Turić na N1 su nas uspjeli ubijediti da starlet novinarstvo ne zna ni za stid ni za ukus!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …