Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlada KS pada sve niže i niže!

Vlada KS pada sve niže i niže!

Nakon što nisu uspjeli bez skandala provesti ni vakcinaciju nekoliko stotina građana Sarajeva, jasno je da Vlada KS nije sposobna odgovoriti ni na elementarne potrebe građana. Razloge svoje nespoosbnosti su uvijek tražili u nekome drugom, a stvarno se radi o tome da Vladu KS, na čelu sa Edinom Fortom, čini gomila diletanata. U tom stilu je na skandal sa vakcinacijom u Zetri reagirao i ministar zdravlja KS Haris Vranić: „Dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS vakcinisale su širu porodicu jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS kao i dvoje građana koji nisu u sistemu zdravstvenog osiguranja KS. Ministarstvo zdravstva KS je prijavilo ove neregularnosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju “, izjavio je ministar Vranić.
Skandalozni ministar Vranić, međutim, nije objasnio zašto su, po principu NiPotizma, vanredno vakcinisani građani iz Ilijaša i drugih općina, koji su imali prednost pred svima ostalim zahvaljujući intervenciji čuvenog Elmedina Dine Konakovića. Portal Ekran.ba je već objavio da su NiPotističkim putem vakcinisani mnogi članovi i simpatizeri ove ove stranke, zahvaljujući čemu su drugi građani, uredno prijavljeni za vakcinaciju, ostali bez vakcina.
Svakim danom je očiglednije da je “trojka“ samo drugo pakovanje istih principa na kojima radi i SDA. Razlika je u tome što je “trojka“ značajno radikalnija, prije svega zahvaljujući NiP i NS, u uništavanju onoga što je već postojalo, a što je trebalo korigirati i graditi. Jednostavno rečeno, Vlada KS sa prljavom vodom prosipa i dijete! To se najbolje vidi u slučaju UNSA, ali svemu drugom čega se dotakla gomila diletanata koja je dobila mandat Vlade KS.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …