Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Da li je novo ponižavanje profesora UNSA skretanje pažnje sa antidržavnog djelovanja Vlade KS?!

Da li je novo ponižavanje profesora UNSA skretanje pažnje sa antidržavnog djelovanja Vlade KS?!

Poziv profesorima Univerziteta u Sarajevu od strane Rektorata da se prijave za vakcinisanje u Novom Pazaru (Srbija) nesumnjivo je uvreda i ponižavanje profesora i svih zaposlenih na Univerzitetu. Ovdje više nije pitanje čak ni to da li se vakcinisanje obavlja u Srbiji, nego zašto se obavlja baš u Novom Pazaru?! Nije li Priboj bliži Sarajevu od Novog Pazara, ili nešto nismo razumjeli? Nije li i Mali Zvornik bliži Sarajevu od Novog Pazara, ako se vakcinisanje baš mora obaviti u Srbiji?!
Očigledno, u Rektoratu UNSA imaju razloge zašto se vakcinisanje obavlja baš u Novom Pazaru. Pretpostavljamo da se razlog krije u tome što iza vakcinacije stoje i politički razlozi, kao i osobni uticaj Muamera Zukorlića koji, prema našim informacijama, obezbjeđuje novopazarske vakcine za UNSA. Pored ponižavajućeg poziva da se profesori vakcinišu u susjednoj zemlji, ovdje je jasno da se radi i o političkoj ujdurmi koja treba pokazati da NiP preko svojih partnera u Srbiji obezbjeđuje vakcine za UNSA. Sramotno!
Još sramotnije je to što se nesumnjivo sve dešava kako bi se skrenula pažnja sa pogubnog Nacrta Zakona o VO, kojim NiP, Damir Marjanović i Melika Husić-Mehmedović, po projekcijama iz zagrebačkih i beogradskih centara moći, uništava UNSA i obeglavljuje bh društvo! Očigledno, situacija sa pandemijom i nesposobnost bh vlast, kao i očigledna opstrukcija VM u nabavki vakcina, prilika su da se na UNSA skrene pažnja sa pogubnih zakonskih prijedloga i promovira jedna politička opcija koja BiH uvodi u najdublju političku krizu. Cinizam je potpun kada se zna da su planovi za ovu političku krizu, kao i politički projekti poput NiP i SBB, koji treba da je realiziraju, skrojeni u Beogradu, iz kojeg se sada velikodušno nude vakcine u – Novom Pazaru!
Uposlenici UNSA nisu upoznati sa tim da je u Srbiji vakcinacija u potpunosti centralizirana i da ne postoji mogućnost da neki lokalni šerif obezbijedi vakcine za, primjera radi UNSA, bez dozvole vlasti u Beogradu! U ovom slučaju je jasno da se vakcinisanje profesora UNSA planira i kreira u Beogradu, a realizira u Novom Pazaru. Šta će profesori UNSA dobiti uz novopazarske vakcine, ne znamo! Ali znamo kako se stvari odvijaju sa danajskim poklonima! Nema sumnje da iza ovako organizirane vakcinacije postoje sasvim određeni politički planovi i razlozi, koji sasvim sigurno ne nose ništa pozitivno po UNSA i BiH.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …