Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Na žalost bili smo u pravu…

Na žalost bili smo u pravu…

Analize portala Ekran.ba i stavovi koji proističu iz njih, do sada su se pokazale skoro u potpunosti tačnim. Drugi mediji se ne usuđuju iznositi predviđanja na temelju analiza, jer nemaju kvalitetne analitičke timove i u vlasništvu su politčkih centara moći, čije potrebe za informacijama su krajnje promjenjive. Ekran.ba nema takvih problema i zato smo, kao i mnogo puta ranije, tačno predvidjeli da će BiH vakcine za koronavirus dobijati samo kao humanitarnu pomoć. Sada se to vidi!
Vlast u BiH je na svim nivoima potpuno nesposobna, korumpirana i nezainteresirana za probleme građana. Kada se tome doda da značajan broj bh dužnosnika opstruira rad države, što je evidentno na primjeru Ankice Gudeljević, onda je od početka moralo biti jasno da u BiH vakcine mogu doći samo kroz donacije. Naravno, to je moralo biti jasno samo onima koji svari posmatraju analitički i bez opterećenja političkim gazdama kojima mediji trebaju samo za uske osobne interese. Sada je već svima postalo jasno da vakcine dolaze samo u vidu humanitarne pomoći, kao i da Ankica Gudeljević treba snositi odgovornost za epidemiološku situaciju u BiH.
Naravno, u svemu tome ne treba zaboraviti ni kriminal koji se dešava na svim nivoima vlasti.  Od “Afere respiratori“ do pljačke budžetskog novca u MCP, gdje savjetnica ministrice Sanja Vlaisavljević praktično sama sebi daje novac građana, sve je usmjereno na to da se umjesto za nabavku vakcina budžetska sredstva prebacuju u privatne džepove i za privatne interese. Zato moramo konstatirati da smo, na žalost, skoro uvijek u pravu kod naših predviđanja događanja u bh društvu, ali i kod otkrivanja afera i kriminala koji se čini u institucijama vlasti.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …