Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Gimnazija Dobrinja pred gašenjem

Gimnazija Dobrinja pred gašenjem

Trebalo je svega nekoliko godina da Enver Ahmetspahić, u svojstvu direktora, Gimnaziju Dobrinja dovede pred ukidanje. U nadležnom ministarstvu su, izgleda, jedva čekali da se steknu uvjeti za to i krenuli su u ukidanje škole koja je bila jedan od simbola odbrane Sarajeva i BiH tokom opsade glavnog grada. Potezi koje je vukao direktor Ahmetspahić od reda su bili usmjereni prema obezličavanju škole koja je bila prepoznatljiva po svoja dva specijalistička usmjerenja: umjetnost i bankarstvo. Ahmetspahić je oba smijera ukinuo, a potom je škola, jednim dijelom i zbog manjeg broja djece u KS, ali uglavnom zbog nedostatka interesovanja za “obični” smijer, dovedena pred gašenje.
Ove godine nisu upisana ni dva razreda novih učenika i sa razlogom se u Vladi KS govori o ukidanju Gimnazije. Naravno, niko ništa nije poduzeo da do toga ne dođe. Ahmetspahić je imao podršku u svom rušilačkom zanosu i primitiviziranju Gimnazije, a nekima u vlasti je očigledno odgovaralo da se jedan od ratnih simbola Sarajeva ugasi. Do toga će, prema svemu sudeći, sada i doći.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …