Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Profesionalizam Gordane Tadić smeta SDA oligarhijama

Profesionalizam Gordane Tadić smeta SDA oligarhijama

Nakon što je prvostepena disciplinska komisija VSTV donijela nepravomoćnu odluku da se Gordana Tadić skloni sa mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, najkompetentnije i najvjerodostojnije je reagirao poznati i cijenjeni advokat Ifet Feraget. “Ja mogu samo reći pravda za Dženana, pravda za Davida. Ona je svoj posao radila vrlo korektno i mi smo bili itekako zadovoljni njenim radom. Sve ono što je ona rekla, ispoštovala je. Aktivno je najavila istragu u oba predmeta i svi vidimo da već imamo itekako značajne rezultate. Očigledno je da to nekome ne odgovara i da se od tada na nju vrši veliki pritisak“ – kazao je Feraget za medije.

 Advokat porodica Memić i Dragičević je pojasnio da treba precizno reći da nekoga itekako boli njen rad. “Što se tiče optužbi koje njoj stavljaju na teret, sve je radila po principu kao što rade i ostala tužilaštva. U situacijama gdje su kompleksni predmeti formirala je tužilačke timove, to se desilo i u predmetu “Dženan Memić”. To je njeno pravo u skladu sa Pravilnikom Tužilaštva. Što se tiče sigurnosnih provjera, te procedure nisu okončane ni u jednom tužilaštvu. Tu nema njene odgovornosti. Ponavljam, ovo je samo pritisak na Tadićku zbog rada na predmetima „Memić“ i „Dragičević“, da se ona skloni“, kazao je advokat Ifet Feraget.

Uz sve ovo se mora reći da je Tadić ukinula praksu montiranih optužnica, kakvu je javno zastupala Dalida Burzić i Tužilaštvo BiH vratila profesionalizmu. Očigledno, profesionalnost Gordane Tadić ne odgovara određenim, preciznije rečeno SDA strukturama vlasti. Zato je glavna tužiteljica izložena medijskim pritiscima i montiranim disciplinskim postupcima, dok Burzić i dalje “kroji pravdu“ onako kako to odgovara političkim strukturama. Ipak, za očekivati je da će drugostepena komisija poništiti prvostepenu odluku i da će Gordana Tadić bez opterećenja moći nastaviti raditi profesionalno kao što je radila.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …