Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Da nije opasno, bilo bi presmiješno: anegdote o “znanstvenoj karijeri“ Marjanovićeve privatne paraministrice Husić-Mehmedović

Da nije opasno, bilo bi presmiješno: anegdote o “znanstvenoj karijeri“ Marjanovićeve privatne paraministrice Husić-Mehmedović

Nakon što je propao njen Nacrt Zakona o VO i nakon što je i kao paraministrica propala, Marjanovićeva marioneta Melika Husić-Mehmedović se cepteći od bijesa povukla na odmor. Iza njenog djelovanja je ostala ogromna šteta, ali su se pojavile i neke anegdote koje opisuju “znanstveni uspon“ Husić-Mehmedović.
Naime, kao mlada diplomantkinja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i kćerka uglednih roditelja, Melika Husić-Mehmedović je, usprkos njoj samoj, dobila mjesto asistenta na ovoj instituciji. Bilo je tu neviđenih stvari, poput toga da je istovremeno asistent i koordinator istraživačkog centra na matičnom fakultetu i master-student na Sveučilištu u Zagrebu. Dakle, svašta je bilo.
Ali uz sve to što se dešavalo, Husić-Mehmedović je uspjela doktorirati i postavilo se pitanje šta da se radi sa kćerkom uglednih roditelja, slabih sposobnosti, znanstveno potkapacitiranom osobom koja ima velike ambicije. Rješenje je našao jedan od redovnih profesora Ekonomskog fakulteta (ime ne navodimo zbog diskrecije), koji je “prelomio“ i mladoj i neosnovano ambicioznoj kolegici obezbijedio da radi na katedri za marketing! Tom prilikom je rečeno da ta pozicija odgovara za Husić-Mehmedović, jer “marketing svakako nije nauka, kao što kolegica nije naučnica“.
Tako je Melika Husić-Mehmedović, kao znanstveno potkapacitirana profesorica na svom fakultetu, dobila moć da određuje šta je znanost na svim drugim fakultetima! Da li još neko misli da je Melika Husić-Mehmedović “slučajno“ bila izbor Damira Marjanovića, koji “slučajno“ obrazovanje u KS uništava već deset godina? Šteta koju je Melika Husić-Mehmedović napravila je neprocjenjiva, ali bi morala biti i krajnje upozorenje političarima da stvar znanja ne može da se rješava političkom većinom! Posebno kada tu većinu čine oni koji rade za centre moći izvan BiH, usmjerene na uništavanje državotvorne supstance u našem društvu! Nije li izbor i političko djelovanje Melike Husić-Mehmedović najbolji prikaz takvog stanja i odnosa?!

About Ekran

Check Also

jovanovic

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i …

Powered by keepvid themefull earn money