Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pitanje za Angelu Merkel i EU: zašto Srbija nije pod sankcijama?

Pitanje za Angelu Merkel i EU: zašto Srbija nije pod sankcijama?

Nakon što je poznati bh novinar Avdo Avdić u Novom Sadu otkrio prebivalište Duška Kornjače, okorjelog ratnog zločinca, postalo je nedvojbeno jasno da je Srbija utočište za ratne zločince. Kornjača sasvim normalno živi u Srbiji, baš kao i stotine drugih ratnih zločinaca. Jasno je da Srbija pruža utočište za zločince koji su bili kreatori i počinioci najgorih zvjerstava u BiH.
Zašto kao utočište za zločince Srbija nije pod sankcijama? To je pitanje za Angelu Merkel i EU! Merkel je usmjeravala stotine miliona investicija u Srbiju i obezbijedila da EU blagonaklono gleda na zemlju koja sakriva ratne zločince! Zato se mora postaviti pitanje zašto Srbija nije pod sankcijama? Da li zbog njemačkih interesa sa Rusima, sa kojima na ovaj način stvaraju povoljnije poslovne ambijente?
Nakon svega, ko može vjerovati Christianu Schmidtu, izaslaniku Angele Merkel?! Ko može vjerovati da blagonaklonost prema Srbiji i otvoreno podržavanje nama susjedne zemlje u tome da bude azil za najgore zločince, nije jedan te isti politički projekat Njemačke kao i visoki predstavnik u BiH?! Ko može vjerovati da Christian Schmidt nije u BiH da bi zaštitio ruske interese i interese odnosa Njemačke i Rusije? Uostalom, on umjesto da sankcionira Dodika i bavi se suzbijanjem korupcije i ekstremizma u BiH, vrijeme provodi na SFF, glumeći ikebanu sarajevskim hohštaplerima i malograđanskim lakrdijašima, kako bi lakše obezbijedio realizaciju svoga plana obesmišljavanja pozicije visokog predstavnika u BiH. Nije li svakim danom sve jasnije da je odnos politike Angele Merkel prema Srbiji identičan onome što će činiti Christian Schmidt?!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …