Home / VIJESTI / OBRAZOVANJE / Katastrofalna predstava Avdispahića u Narodnom pozorištu

Katastrofalna predstava Avdispahića u Narodnom pozorištu

U nizu uspješnih, manje uspješnih i potpuno neuspješnih predstava koje su odigrane za sve ove decenije u Narodnom pozorištu, ubjedljivo najneuspješnija je bila ona koju je režirao Muharem Avdispahić sa svojim pomoćnicima Ugom Vlaisavljevićem i Farukom Mekićem. Dakle, promocija doktora nauka, koja je održana u Narodnom pozorištu, bila je očajna seoska zabava, koja nije mogla zadovoljiti ni one koji ne drže do ukusa.
Prema izjavama nekolicine promovisanih doktora, sve je ličilo na vašarsko veselje, prepuno kiča i neukusa, koje su svi jedva čekali da se završi. Promovisani da bi pobjegli sa mjesta događaja, a organizatori da bi se što prije posvetili brojanju novčanica koje su tom prilikom otete od kandidata.
Tako je Muharem Avdispahić uspio upropastiti i posljednju akademsku svečanost na UNSA i pretvoriti je u seosku zabavu. Jer upravo to je bila promocija doktora nauka. Nabrzinu napravljeni program, koji je sastavljen prema principu “da što manje košta“, promovisani koji su tu bili samo statisti nelegalnog rukovodstva UNSA i prisutni koji su došli u pratnji promovisanih, bili su sve što se o ovom tužnom događaju može reći.
Naravno, nisu izostala slikanja za uspomenu na promociju koja je trebala biti svečani završetak mukotrpnog rada stotinjak doktora nauka, ali sve skupa je skoro svima stvorilo gorak okus u ustima. Naravno, takav osjećaj nisu imali samo organizatori ove parade provincijalizma i kiča.

About Ekran

Check Also

forto

Bezgranična nesposobnost Fortine vlade: obustavljeno revakcinisanje!

Revakcinisanja neće biti do daljnjeg! Odnosno, do dolaska vakcina, a kada će vakcine doći, nije …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money