Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / MuCe veličao Putina – portal Ekran.ba je davno upozoravao na to!

MuCe veličao Putina – portal Ekran.ba je davno upozoravao na to!

Boraveći u Čečeniji, bivši reis-ul-ulemma u BiH Mustafa Cerić, popularni MuCe, na sva usta je hvalio Aleksandra Putina. MuCe je tom prilikom govorio da se radi o mudrom političaru koji je prijateljski naklonjen muslimanima. Ovakve izjave MuCea iznenadile su samo one koji su glupo vjerovali da je ono što već decenijama čini ovaj proruski vjerski poglavar izraz njegovog neznanja. Od radikalizacije muslimana tokom agresije na BiH, preko interpretacije islama kao političke ideologije, kao i zaštite i podrške Dodik-Ćovićevim službenicima u Sarajevu, pa sve do privatiziranja IZ i mutnih poslova u koje je uveo ovu vjersku zajednicu, MuCe je u svemu radio u korist etničke podjele BiH, odnosno ruskih interesa u našoj zemlji.
Baljezganja ovog bivšeg vjerskog poglavara imala su takav odjek da je i IZ u BiH morala da se ogradi od nepodopština koje je govorio MuCe. Nije li krajnje vrijeme da se IZ riješi njegovog pogubnog uticaja i proglasi ga onim što jeste – sumnjivim likom u vjerskim strukturama? Portal Ekran.ba godinama upozorava na to!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …