Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Mirko Šarović se okrenuo razumu

Mirko Šarović se okrenuo razumu

Predsjednik SDS i poznati nacionalista Mirko Šarović se, izgleda, pod naletom Dodikovih sve divljijih i luđih izjava obratio razumu. Prilikom tog obraćanja saopćio je da “trebaju da progovore normalni ljudi naspram lude politike. Dodikova politika je najveća opasnost za Republiku Srpsku“ – rekao je Šarović. Naravno, prilikom ovog okretanja razumu, nije objasnio kako je i zašto do jučer podržavao Dodika u ne manje suludim izjavama i činjenjima, koja su i dovela do današnjeg stanja i otvorene mogućnosti sukoba.
Mirko Šarović tako, uprkos okretanja razumu, ostaje najsmješnija figura bh političke scene, posebno “srpske politike“. On je priliku da bude razuman političar koji će na principima razuma pobijediti Dodika, odabrao mogućnost da pokaže da je veći nacionalista od vožda iz Laktaša. Bilo bi dobro ako je shvatio gdje ga je to dovelo i da je ovaj navod izraz takvog shvatanja.

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money