Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Forto ne razmišlja o ostavci!

Forto ne razmišlja o ostavci!

Skandalozni premijer KS Edin Forto ne razmišlja o ostavci. Nakon što je djevojčica nastradala na banalnoj operaciji i nakon što je utvrđeno da, uprkos brojnim inspekcijskim službama poliklinike u KS nemaju verificiranu opremu, Forto se, očigledno, ne osjeća krivim. Da je radio svoj posao i kontrolirao rad inspekcija, tražeći od njih da vrše nadzor i postupaju u skladu sa zakonom kada su u pitanju neverificirane poliklinike, danas bi najmanje jedan život bio spašen. Fortin nerad je postao opasan po građane, ali on se ne osjeća odgovornim.
“Nemamo još potpun uvid u inspekcijske i druge nalaze u vezi s ovom tragedijom, ali ćemo postupiti u skladu s onim što ti nalazi budu tvrdili. Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nemaju svu potrebnu dokumentaciju za zakonski potpuno čisto poslovanje. Nereguliranost privatnih klinika je samo po sebi problem, ali nam također govori da javno zdravstvo nije odgovorilo na sve potrebe sugrađana, pa ih se prisiljava na privatne aranžmane”, naveo je premijer Forto. Niti jednom riječju Forto nije dao do znanja da to što tek sada utvrđuju verifikaciju medicinske opreme u KS, jeste njegova greška i dokaz njegovog nerada. Trebalo je da smrtno strada jedna djevojčica, da bi Forti i njegovom ministru Vraniću, palo na pamet da od inspekcije traže da radi svoj posao. Da se Vranić više bavio javnim zdravstvom , a manje privatnim interesima, sasvim sigurno bi stanje bilo znatno drugačije.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …